Vesti

Markus Duzmen napušta BMW i postaje novi izvršni direktor Audija!?

Za sada još ništa nije zvanično potvrđeno

Markus Duzmen
1.48KPregleda

Na mesto izvršnog direktora kompanije Audi stiže Markus Duzmen, čovek koji je do sada bio na poziciji eksperta razvoja agregata u kompaniji BMW!

Markus Duzmen

Kako prenosi nemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung, Duzmen će napustiti svoju poziciju u BMW-u do 1. aprila 2020. godine. Tada će i stupiti na svoju novo radno mesto u Ingloštatu.

Gore pomenuti nemački list prenosi da je VW bio u potrazi za nekim ko ima iskustva u oblasti razvoja „čistih“ agregata. Naravno, sve to sa namerom da se sa imena kompanije Volkswagen skine „ljaga“ koja je ostala nakon Dizelgejt skandala. Bivši izvršni direktor kompanije Audi i član upravnog odbora kompanije VW, Rupert Stadler, u junu prošle godine, nakratko je bio uhapšen zbog sumnje da je i on učestvovao u skandalu.

Kako se prenosi, Duzmen je bio na meti Volkswagena već neko vreme. Međutim, u julu prošle godine, „preoteo“ ga je BMW. Prema nekim informacijama, on je ugovorom vezan za BMW sve do 30. septembra ove godine. Takođe se navodi da u njegovom ugovoru postoji posebna klauzula. Naime, on po njoj on ne sme da pređe u konkurentski tabor određeno vreme. Upravo zbog toga će morati da sačeka 1.april sledeće godine da postane izvršni direktor Audija.

Svo ovo još uvek nije zvanično potvrđeno, tako da sve ove inforamacije prihvatamo sa „rezervom“.

Markus Duzmen

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery