Vesti

Ferrari F40 – automobilska legenda koja nam uvek izmami široki osmeh

Jedan od najboljih super automobila na svetu

Ferrari F40
1.1KPregleda

Ferrari F40 se sa punim pravom smatra jednim od najboljih super automobila ikada kreiranih. Kako se trenutno stvari odvijaju, teško da će ga zameniti neki drugi model. Naime, svi proizvođači automobila se sve više fokusiraju na tehnologiju autonomne vožnje i na elektrifikaciju.

Ferrari F40

Ferrari F40 je poslednji model koji je kreiran dok je na čelu italijanskog proizvođača bio njegov osnivač, Enco Ferrari. Ovaj model nikada nije ni zamišljan kao super automobil koji će se prilagođavati vozaču. Umesto toga, on je napravljen bez ikakve elektronike (osim klime). Tokom njegove kreacije Ferrari se vodio filozofijom: Jednostavan, lak i veoma, veoma brz automobil.

S obzirom da su današnji super automobili daleko brži, udobniji i praktičniji od modela Ferrari F40 i ostalih predstavnika nekih prošlih vremena, lako je pomisliti da su oni bolji. Oni to i jesu, po bezbednosti i performansama, ali vozila kao što su F40 su i dalje neka od “najčistijih” performantnih automobila ikada kreiranih. Kod njih je sve u vezi sa adrenalinom i uzbuđenjem koje izazivaju kod vozača, putnika i prolaznika.

Ferrari F40

Za jedan od svojih novijih filmova, ekipa Youtube kanala Petrolicious je posetlia kolekcionara Jazbira Sing Dilona. Ovaj čovek je, između ostalog, i ponosni vlasnik jednog od modela Ferrari F40. Na desetominutnom video snimku vidimo ne samo kako izgleda vožnja modela F40, već i šta taj automobil znači onima koji su dovoljno srećni da ga poseduju.

2 Komentara

  1. Automobili su nekada bili jednostavnije oblikovani i konstruisani, takvi su bili mnogo uzbudljiviji od današnjih sofisticiranih mašina koje mogu sve same i čoveku ne pružaju nikakvav doživljaj, a mnogima i ulivaju nelagodnost ako nešto otkaže, ne mogu ništa učiniti osim da čekaju servis.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery