Online plus

Chantilly 2015 Arts & Elagance

324Pregleda

Kriza, koja kriza?

Nakon ogromnog uspeha, koji je po prvi put privukla prošlogodišnja izložba Arts & Elegance Richard Mille (umetnost i elegancija), organizatori su potrudili da ove godine bude još glamuroznija


U saradnji sa brojnim sponzorima i privatnim domenom Chantilly (jedan od najlepših zamkova u okolini Pariza), organizovano je okupljanje legendarnih automobila koji su obeležili predhodno stoleće, ali i najnovijih “Supercar” kreacija, od kojih zastaje dah. Poklonici četvorotočkaša, kao i motocikla, bicikla, starih plovila i poslednjih modnih trendova, mogli su da uživaju u specifičnom kadru neopisive lepote. Parkovi i žardani čuvenog zamka Chantilly otvorili su vrata automobilskim klubovima, privatnim kolekcionarima, konstrukterima i vrhunskim modnim markama svoje kapije, kao i brojnim posetiocima i čitavim familijama (preko 14.000 prodatih ulaznica po ceni od 50 evra).

Ambijent koji je odisao luksuzom, bez kiča, uz izvesnu dozu nostalgije za prošlim vremenima i francuskim “savoir vivre” (znanje življenja). Najveća manifestacija ovakvoga tipa ove godine u svetu, okupila je više od 1.000 eksponata, da ne kažemo banalno automobila, od kojih pojedini imaju neprocenjivu vrednost. Nakon raznovrsnog programa, piknika i muzike, stručni žiri i publika su birali najlepša i najelegantnija vozila po kategorijama. Le Best of Show pripao je Mercedesu 500 K Special Roadtser, vlasništvo muzeja Louwman Museum, dok je prvo mesto na Konkursu za Eleganciju osvojio BMW 3.0 CSL Hommage R. Posve nebitno, u tolikoj koncetraciji metalnih legendi, teško je prelomiti koja je lepša, a još teže čiji je životni put bio bogatiji. Pogledajte zato fotografije, kako bi vam preneli barem delić ove fantastične atmosfere, nestvarni velikoj većini nas.

Tekst i slike: Perica Rajkovic

Ostavite komentar