Vesti

Bentley predstavio model Bentayga Speed!

Novi najbrži SUV na svetu!

Bentley Bentayga Speed
1.77KPregleda

Bentley je juče i premijerno predstavio model Bentayga Speed. Reč je o performantnoj verziji ionako već performantog, luksuznog SUV-a.

Bentley Bentayga Speed

Predstavnici kompanije Bentley tvrde da je Bentayga Speed novi najbrži SUV model na svetu. Oni navode da on postiže maskimalnu brzinu od 305 km/h (190 mph). To je za 0,5 mph više nego što postiže Lamboeghini Urus (189,5 mph).

Srce modela Bentayga Speed je unapređena verzija šestolitarskog W12 agregata. On sada razvija 626 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta. U poređenju sa standardnim Bentayga modelom on razvija 26 konjskih snaga više. Ubrzanje ovog modela iz mesta do 100 km/h je sada 3,9 sekundi. Standardni model to postiže za 4,1 sekundu.

Bentley Bentayga Speed

Spolja se Bentayga Speed izdvaja po zatamnjenim farovima, novim maskama (grill) i felnama veličine 22 cola. Tu su i novi pragovi, spojler i naravno, “Speed” oznake.

Kada je reč o kabini, u njoj se ističe presvlaka od alkantare, kože i dosta šavova u obliku dijamanata. Zapravo, ovo je prvi put da je Bentley ubacio alkantaru u Bentayga model. Metalna “Speed” oznaka je montirana i na suvizačevoj strani na komandnoj tabli. Oznaha “Speed” se vidi i na pragovima.

Modifikovan je i Sport mod vožnje koji sada pruža bolji odaziv W12 agregata i osmostepene automatske transmisije. Promene je pretrpeo i izduvni sistem, a tu su i nove opcionalne keramičke kočnice. One su veće nego ikad.

Bentley Bentayga Speed će premijerno biti predstavljen javnosti na Sajmu automobila u Ženevi.

Bentley Bentayga Speed

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery