Vesti

Bentley Bentayga ide „pod nož“!

„Osveženi“ model bi trebalo da dizajnom podseća na novi Flying Spur

Bentley Bentayga
1.9KPregleda

Bentley Bentayga jeste veliki i luskuzni automobil, ali retko ko bi mu pripisao i pridev prelep. Međutim, britanski proizvođač je po svemu sudeći rešio da poradi na njegovom dizajnu, te mu se sprema malo „osveženje“.

Bentley Bentayga

Naime, nedavno je na evropskim putevima uslikan kamuflirani prototip. Na fotografijama koje su zabeležili špijunski fotografi sajta Carscoops vidimo da će „osveženi“ Bentayga imati redizajnirane farove. Novi farovi podsećaju na farove sa modela Flying Spur. Čini nam se da nema drugih modifikacija na prednjem delu ovog automobila, bar za sada. Očekuje se da produkcijska verzija dobije i restilizovanu masku i branik. I te komponente će najverovatnije biti inspirisane nedavno predstavljenim sedanom.

Na špijunskim fotografijama vidimo da će biti modifikovan i zadnji deo modela Bentayga. Ispod kamuflažne folije kriju se redizajnirane svetlosne jedinice, koje, čini nam se, podsećaju na one sa modela Continental GT.

Fotografija enterijera još uvek nema. U svakom slučaju, očekuje se da promene u kabini budu minimalne. To pre svega zbog činjenice da je Bentley Bentayga na tržištu svega nekoliko godina. S tim na umu, pretpostavljamo da će „osveženi“ model imati unapređeni infotejnment sistem i novu tehnologiju asistencije vozaču.

Kada su u pitanju pogonske opcije, one će najverovatnije biti prenešene sa trenutnog modela. Ipak, postoji šansa da neki agregati dobiju malo veću izlaznu snagu. Tu pre svega mislimo na šestolitarski twin-turbo W12. Njegova izlazna snaga bi mogla porasti sa 600 (447 kW) na 626 KS (467 kW). Na taj način bi se snaga modela Bentayga izjednačila sa snagom model Flying Spur.

Ako se to zaista dogodi, onda će veću snagu dobiti i model Bentayga Speed. Naime, njen agregat trenunto razvija 626 KS (467 kW). Još uvek ništa nije zvanično, ali se spekuliše da bi taj model mogao razvijati između 641 i 661 KS.

Bentley Bentayga

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery