Vesti

Poslušajte “riku” novog Ford Mustang Shelby GT500!

Od mačke koja prede do lava koji riče!

Mustang Shelby GT500
3.65KPregleda

Novi Ford Mustang Shelby GT500 je najbrži i najsnažniji Mustang ikada. Međutim, to ne znači da on ne može biti “obuzdan” za vožnju po ulicama.

Mustang Shelby GT500

Zahvaljujući čudima tehnologije, skoro svi novi performantni automobili nude nekoliko različitih modova vožnje. Ti modovi takođe mogu promeniti i zvuk koji emituje izduvni sistem automobila. Novi Ford Mustang Shelby GT500 nije izuzetak. I on poseduje četiri različita zvuka izduvnog sistema, za svaku priliku i svaki scenario.

Prvi od tih modova je nazvan “Quiet” (tihi režim). Kao što mu samo ime kaže, on je naštelovan tako da buka bude što manja. Da bi to bilo moguće, izduvni sistem zatvara ventile u auspuhu. Za one koji pak žele malo više emocija, tu je “Normal” mod zahvaljujući kome je automobil malo glasniji. Međutim, ostala dva moda su zapravo oni koji “bude zver”.

Ova dva moda nose naziv “Sport” i “Track”. Oba oslobađaju sve ventile i pravu “riku” 5,2-litarskog V8 agregata. Posebno mod “Track”. Tada je sva snaga oslobođena, a Mustang Shelby GT500 zvuči kao “kralj džungle”. Pogledajte video i uverite se i sami.

Naime, V8 agregat zapremine 5,2 litara iz modela Mustang Shleby GT500 razvija preko 700 konjskih snaga. Za ubrzanje iz mesta do 96 km/h je ovom automobilu potrebno oko 3,5 sekundi. Razdaljinu od 400 metara on može da pređe za manje od 11 sekundi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery