Vesti

Zvaničnici Tata Motors-a odbacili spekulacije o prodaji JLR-a!

Spekulacije o tome da će PSA grupacija postati novi vlasnik kompanije Jaguar Land Rover su ostale samo spekulacije

Tata Motors, JLR i PSA
1.61KPregleda

Zvaničnici kompanije Tata Motors, vlasnika brendova Jaguar i Land Rover, odbacili su spekulacije o prodaji britanskih brendova PSA grupaciji.

Tata Motors, JLR i PSA

Naime, prošle nedelje se pojavio izveštaj u kojem je pisalo da PSA grupacija i Tata Motors planiraju da smanje svoje troškove. Kao jedan od glavnih načina da se to uradi navedena je prodaja kompanije Jaguar Land Rover francuskoj grupaciji. Međutim, obe kompanije su odbacile ove spekulacije kao neistinu.

“Zainteresovani smo za kupovine i protok novca koji će nam osigurati budućnost, kao što je to bio slučaj sa brendom Opel/Vauxhall. Ako tako nešto iskrsne, svakako ćemo to razmotriti”, naveli sui z PSA grupacije. Oni su dodali i da nisu ni u kakvoj žurbi, te da i samostalno savršeno dobro funkcionišu.

Tata Motors, JLR i PSA

Sa druge strane, iz Tata Motors-a, su odbili da komentarišu o ovoj temi. “Možemo samo da potvrdimo da nema nikakve istine u tim glasinama”, naveli su predstavnici Tata Motors-a.

Ove spekulacije su došle kao rezulat izjave predsednika PSA grupacije, Karlosa Tavaresa, da želi da proširi delovanje svoje kompanije. Nakon te njegove izjave su se pojavile spekulacije da PSA želi da se spoji sa FCA grupacijom, General Motors-om ili kompanijom JLR. Potraga za novim partnerom je navodno počela nakon što je PSA kupila Opel/Vauxhall i učinila ga ponovo profitabilnim.

Jaguar Land Rover je u vlasništvu kompanije Tata Motors još od 2008. godine. Međutim, prošle godine je prodaja u Kini znatno pala, a tu su i problem oko Bregzita. Sve to je rezultiralo slabim rezultatima prodaje.

Tata Motors, JLR i PSA

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery