Sajam automobila u Ženevi

Zbogom Mercedes-Benz SLC!

Mercedes se oprašta od SLC modela novim “Final Edition” izdanjem!

Mercedes-Benz SLC300 Final Edition
818Pregleda

Pred nama je Mercedes-Benz SLC Final Edition koji je trenutno izložen na Sajmu automobila u Ženevi. Kao što mu i samo ime kaže, reč je o poslednjoj, ograničenoj verziji voljenog sportskog kabriolet automobila.  

Mercedes-Benz SLC300 Final Edition

Oni koji žele da iskoriste poslednju šansu i kupe novi SLC Final Edition model će imati dosta izbora. Naime, u Evropi će se prodavati model SLC 180 Final Edition sa četvorocilindarskim agregatom zapremine 1,6 litara sa turbo punjačem. Taj agregat razvija 154 konjske snage i 250 Nm obrtnog momenta. Dostupan će biti i model sa oznakom SLC 200 koji ima četvorocilindarski agregat zapremine dva litara koji razvija 181 konjsku snagu i 300 Nm obrtnog momenta. Ova dva modela su rezervisana samo za evropsko tržište.

Pored njih će u ponudi biti još dva modela koja će biti dostupna i na Starom kontinentu i u Americi. Reč je o modelima koji nose oznake SLC 300 Final Edition i SLC 43 Final Edition. Prvi poseduje četvorocilindarski agregat zapremine dva litara sa turbo punjačem koji razvija 241 konjsku snagu i 370 Nm obrtnog momenta. Ovaj drugi je pak najsnažniji i poseduje trolitarski twin-turbo V6 agregat koji razvija 385 „konja“ i 520 Nm obrtnog momenta.

U Ženevi je trenutno izložen model koji nosi oznaku SLC 300 Final Edition ofarban u „Sun Yellow“ boju.

Kada je reč o enterijeru u njemu se ističu sportska sedišta presvučena Nappa kožom. Tu su i sivi sigurnosni pojasevi i detalji od ugljenikovih vlakana. U kabini se ističu još i detalji od aluminijuma, volan u obliku slova “D” i specijalne patosnice. Sedišta imaju grejače, a tu je i pregršt “Final Edition” oznaka.

Mercedes-Benz će sa dostavom ovih modela početi sledećeg meseca. U Nemačkoj se cena kreće od 41.537 evra za model SLC 180 do 65.045 evra za SLC 43 Final Edition.  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery