AktuelnoVesti

Zaustavlja se proizvodnja u Fiatu Srbija

13.5KPregleda

Plastičari ostaju uporni pri svojim minimalnim zahtevima za pristojnim životom

 

Kako piše portal Nova.rs, zaposleni u kragujevačkoj fabrici plastičnih branika „Fijat Plastik“ nastavili su danas generalni štrajk posle desetodnevne pauze u kojoj nije radila matična kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA), izjavio je za Nova.rs Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora u Fijat Plastiku. On je ponovio da menadžment FCA mesecima ignoriše njihove zahteve i najavio da će 24. aprila štrajk nastaviti na ulicama Kragujevca.

 

 

 

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković, izjavio je da su do sada iscrpeli sve štrajkačke mogućnosti u okviru fabrike i da je „prelivanje štrajka na ulicu“ postalo neminovnost. On navodi da su svi dosadašnji pregovori sa menadžmentom propali, jer nadležni ignorišu zahteve štrajkača.

Ponovio je da u svojim zahtevima ne traže „ništa novo, niti povećanje zarada“, već da se njihova primanja vrate na nivo koji su imali u decembru prošle godine.

 

Shodno logici, ovim potezom „plastičara“ staje ponovo proizvodnja u FCA Srbija, čime se proizvodni dani od početka godine u ovoj fabrici mogu izbrojati na prste.

 

Prilično neozbiljno za jedan veliki brend poput Fiata koji svojim  gazdovanjem u Kragujevcu ugrožava velike napore Vlade Srbije na konsolidaciji privrede u vreme pandemije.

3 Komentara

  1. A šta da kažu zaposleni na želwznici gde je cena rada koju država daje 77 dinara na sat a ista država je propisala minimalac od 183 dinara na sat….

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery