AktuelnoEco GreenVesti

Xiaomi takođe planira da lansira sopstveni model automobila

1.06KPregleda

Dugoročan plan Applea, koji podrazumeva širenje poslovanja na automobilski sektor, nije ostao nezapažen od strane rivala, uključujući i onih kineskih, koji su uočili potencijale takvog poteza.

 

Apple Car je postao „trendseter“ čak i pre nego što je uopšte materijalizovan, ali s druge strane, ovo su sjajne vesti, jer je konkurencija ono što u najvećoj meri inicira inovacije.

 

Xiaomi je jedan od tehnoloških giganata koji su već potvrdili planove vezane za ulazak u svet automobila. Kineska kompanija je prethodno obelodanila da želi da potroši 1,5 milijardi dolara u cilju kreiranje sopstvenog električnog automobila.

 

Apple iCar koncept

 

Međutim, u nedavnom tekstu na kineskoj društvenoj platformi Weibo, šef kompanije, Lej Džun, potvrdio je da Xiaomi namerava da razvije autonomno vozilo nivoa 4. S tim u vezi, firma je u potrazi za 500 inženjera koji će se pridružiti automobilskom departmanu u cilju razvoja vozila koje će se direktno nadmetati s Apple Carom.

 

Xiaomijevi planovi su bez sumnje ambiciozni, posebno za kompaniju koja čini svoje prve korake unutar automobilskog sveta. Vozila nivoa 4 mogu da funkcionišu nezavisno i ne zahtevaju ljudsku intervenciju, tako da, bar teoretski, mogu samostalno da se kreću sledeći vaša uputstva.

 

Planovi Xiaomija su u skladu sa strategijom ostalih tehnoloških giganata kada je reč o širenju na automobilski sektor. I Apple Car je, primera radi, autonomno električno vozilo, a s obzirom na dokazanu ekspertizu na planu tehnologije, vrlo je verovatno da će posedovati napredne karakteristike, neophodne za ostvarivanje autonomne vožnje nivoa 4 u najmanju ruku.

 

S druge strane, Apple Car će se pojaviti najranije 2025., tako da je vrlo verovatno da Xiaomi želi svoj model da predstavi prvi.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery