Sajam automobila u Frankfurtu

Wey pokazao da i Kinezi znaju da prave premijum automobile!

Sajam automobila u Frankfurtu

Wey koncepti
2.57KPregleda

Kineske automobile ne odlikuje premijum kvalitet, izgled i tehnologija. Međutim, kompanija Wey je odlučila da ljude ubedi u suprotno, te je na Sajmu automobila u Frankfutru predstavila svoje koncept modele koji bi u Evropu trebalo da stignu 2021. godine.

Wey koncepti

Pokušaji kineskih kompanija da se probiju na tržišta sa svojim automobilima koji imaju jednostavnu tehnologiju i relatibno nisku cenu, do sada su uvek propadali.

Naravno, to je ljude iz Kine navelo da promene svoju strategiju. Oni su odlučuki da umesto jednostavnih i jeftinih automobila, svoju sreću potraže u segmentu premijum automobila sa naprednom tehnologijom.

Međutim, Kinezi su odlučili da preskoče konvencionalne automobile, te da se odmah oprobaju sa električnim modelima. Oni se nadaju da će upravo ti modeli privući kupce iz Evrope svojim atraktivnim dizajnom i digitalnom tehnologijom.

Naime, na Sajmu automobila u Frankfurtu, odmah pored štanda brenda Byton, koncepte svojih premijum modela izložila je i kompanija Wey. Taj proizvođač planira da svoje automobile plasira na evropsko tržište već od 2021. godine.

“Nemačka je prvo i najvažnije evropsko tržište za nas” rekao je predstavnik ovog brenda. Međutim, tada ćemo predstaviti ne potpuno električni SUV, već naš prvi plug-in hibridni model. Nešto kasnije će stići i potpuno električni automobili, koji su već uspešni u Kini. Novi Wey VV5 na kinesko tržište ćemo predstaviti 2021. godine.

Naime, koncern Great Wall sarađuje sa kompanijom BMW u Kini. Plug-in hibridni model, koji bi za dve godine trebalo da se nađe na Starom kontinentu, ima domet samo na električnu energiju, sa jednim punjenjem, od 100 kilometara. Elektromotor je povezan sa dvolitarskim benzinskim agregatom. Očekuje se da ovaj pogonski sklop razvija oko 218 konjskih snaga (160 kW). Početna cena bi trebalo da bude oko 50.000 evra.

Takođe, ovaj plug-in hibridni sistem je postavljen na takozvanoj Pi4 platformi, koja je dizajnirana za vozila sa pogonom na svim točkvoima. Bar na papiru, potrošnja ovog pogonskog sklopa je oko 1,6 litar goriva na 100 kilometara. Takođe, zahvaljujući njemu, SUV kompanije Wey iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,9 sekundi. Što se tiče transmisije, ona ima devet stepena prenosa i automatska je.

Wey koncepti

Podsećamo, Wey je premijum podbrend koncerna Great Wall Motors osnovan pre dve godine.  Od tada do danas prodato je oko 300.000 vozila tog brenda. Prilikom portage imena za brend, izvršni direktor, Džek Vej (Jack Wey) je odlučio da pojednostavi stvari, te je odlučio da ime brenda bude njegovo prezime.

Wey koncepti

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery