AktuelnoVesti

VW ID.6 debituje u aprilu

1.23KPregleda

Nema planova vezanim za tržišni plasman u Evropi.

 

VW ID.6 je uhvaćen u objektiv špijunskog foto-aparata prošle godine, a sada se čini da je električni krosover sedmosed gotovo finailzovan i spreman za serijsku proizvodnju. Sudeći po novom izveštaju, debitovaće u aprilu na Salonu automobila u Šangaju, dve godine nakon što mu je na istom događaju prethodio Roomzz koncept.

 

 

Nemački proizvođač će skinuti veo s dve verzije novog elektromobila u Šangaju – ID.6 X i ID.6 Cross. Obe će biti proizvođene u okviru dva zajednička poduhvata s kineskim kompanijama i biće marketinški reklamirani kao jefitinije alternative Teslinom Modelu X u Kini.

 

„S ID.6 X i ID.6 Cross, u Šangaju predstavljamo SUV sedmosed, posebno dizajniran za kinesko tržište“, rekao je Ralf Brandšteter, šef Volkswagena.

 

 

Ono što je takođe važno je da bi ID.6 takođe mogao da se nađe na američkom tržištu. Portparol nemačke marke je za AN rekao da bi lansiranje na to tržište moglo biti moguće, mada trenutno nema dodatnih informacija. Jednu stvar je Volkswagen ipak pojasnio, a reč je o tome da nema nameru da prodaje ID.6 u Evropi, u bilo kakvoj formi.

 

Poput ostalih članova ID porodice, ID.6 počiva na MEB električnoj platformi. Opremljen je elektromotorom od 225 kW i litijum-jonskom baterijom od 82 kWh za procenjen domet do 450 kilometara (po WLTP-u).

 

 

Serijska proizvodnja ID.6 za kinesko tržište bi trebalo da započne neposredno nakon automobilske izložbe u Šangaju. Ukoliko dobije „zeleno svetlo“, verovatno će se naći i u SAD u neko doba sledeće godine.

 

Vrele Gume

Izvor: Automotive News

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery