AktuelnoVestiZanimljivosti

Volkswagen ukida „currywurst“ i zamenjuje ga bezmesnim alternativama

1.78KPregleda

Vege verzija je na meniju, a tradicionalne kobasice su dostupne u nekim kafeterijama.

 

Od 20. avgusta će biti nešto teže dobiti čuvenu Volkswagenovu „currywurst“ kobsicu u fabrici u Volfsburgu, jer će jedna od kafeterija postati čisto vegetarijanska. Ova inicijativa je deo plana se do 2025. iz ishrane radnika isključi meso iz fabričkih farmi.

 

Postoji nekoliko kafeterija koje opslužuju masivan kompleks fabrika u Volfsburgu. Odluka da se kobasica skine s menija trenutno se odnosi na samo jednu koja se nalazi u administrativnom sedištu. Počev od 20. avgusta, tamo će se služiti isključivo vegetarijanska hrana, uključujući hamburgere s patlidžanom.

 

U postu na LinkedInu, šef konglomerata, Herbert Dis, nakratko je razgovarao s Nilsom Pothastom, glavnim čovekom za gastronomiju i ketering, rekavši da je veganski „currywurst“ već dostupan u nekim kafeterijama, kao i da će kvalitetniji sastojci učiniti radnike zdravijim.

 

U poslednje vreme, radnici VW-a su se borili da zadrže „currywurst“ na meniju u nekim kafeterijama. Primera radi, kada je kobasica prestala da se služi na Golfovoj montažnoj traci u Volfsburgu, zaposleni su podneli žalbu sindikatu, uspevši da vrate svoj omiljeni obrok.

 

Za one koji nisu upoznati s čuvenim „currywurstom“, reći ćemo da se on sastoji prvenstveno od svinjskim prerađevina i sličan je viršlama ili „bratwurstu“, preliven začinjenim sosom, koji se često zasniva na kečapu, nešto pikantnijem. Gotovo uvek se služi s pomfritom. Često na ulici možete pronaći štandove na kojima se prodaje ovo jelo, a sos je dostupan u marketima.

 

Volkswagen je započeo proizvodnju sopstvenog „currywursta“ u fabričkoj mesari u Volfsburgu 1973. Kompanija proizvodi 18.000 kobasica dnevno, što je više od broja sklopljenih automobila. One čak imaju i svoj delovodni broj u sistemu firme.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Comments are closed.

Top Reviews

Video Widget

gallery