970_250_eko
Vesti

Volkswagen objavio prve fotografije novog modela Passat

Novi VW Passat
1.24KPregleda

Volkswagen se polako prprema za premijeru modela Passat za 2020. godinu koja je zakazana za Sajam automobila u Detroitu. Upravo iz tog razloga su sada objavljene i prve skice ovog, znatno unapređenog, sedana.

Potpuno drugačiji spoljašnji dizajn

Na osnovu ovog prvog „viđenja“ možemo zaključiti da će novi Passat izgledati sportskije od svog prethodnika. Na letimičan pogled uočavamo veću masku (rešetku) hladnjaka koja se spaja sa redizajniranim farovima. Takođe vidimo i novi, agresivniji prednji branik sa usisnicima za vazduh.

Novi VW Passat

Idući ka zadnjem delu automobila vidimo naglašene lukove iznad točkova i dinamičnije linije karoserije. Na osnovu ovih dizajnerskih skica možemo reći da novi Passat umnogome podseća na Arteon.

Dizajneri su zadnji deo modela Passat unapredili tako što su instalirali sportski branik i potpuno novi poklopac prtljažnika sa integrisanim spojlerom. Tu su i modernije svetlosne jedinice i hromirani završeci izduvnih cevi.

Enterijer bez digitalne instrument table?

Volkswagen nažalost nije objavio fotografije enterijera. Međutim, na osnovu ranijih izveštaja očekujemo da će novi Passat imati infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 8 inča koji podržava i Android Auto i Apple CarPlay. Postoje glasine da novi model neće imati digitalnu instrument tablu.

Ispod haube novog Passat-a će se naći četvorocilindarski agregat radne zapremine 2 litara sa turbo punjačem koji će razvijati 174 konjskih snaga (129 kW) i 280 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat će biti povezan sa šestostepenim automatskim menjačem preko kog će se snaga prenositi na prednje točkove.

VR6 agregat radne zapremine 3,6 litara koji je razvijao 280 konjskih snaga (208 kW) i 349 Nm obrtnog momenta je odbačen ove godine, a male su šanse da će se vratiti na novom modelu.

Novi VW Passat

Isti automobil, drugo ruho

U svakom slučaju, iako će imati novi dizajn, novi Passat će biti baziran na istoj platformi kao i trenutni model. Iz tog razloga će njegovo međuosovinsko rastojanje i dalje iznositi 2.804 mm. Prema tome, možemo reći da će novi Passat biti osmogodišnji automobil u novom ruhu. To je svakako razočaravajuće.

Mada, s obzirom da prodaja sedana u poslednjih nekoliko godina stalno opada, verujemo da VW finansijski ne može opravdati konstrukciju potpuno novog modela.  Podaci pokazuju da je prošle godine u SAD prodato svega 60.722 primeraka modela Passat. To je znatno manje nego pre šest godina kada je prodato 117.023 jedinica.

Pročitajte i: Volkswagen u centru još jednog skandala

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery