Vesti

Volkswagen će modele ID.4 i ID.3 proizvoditi i u Kini!

Proizvodnja će početi tokom sledeće godine

Volkswagen ID. 4
1.15KPregleda

Volkswagen je danas, tokom prezenctacije nazvane “Potpuno novi dizajn” koja je održana u Guangdžou, objavio još detalja o svom ambicioznom planu elektrifikacije. Naime, deo tog plana je i električna “ofanziva” na Kinu.

Volkswagen ID. 4

Nemački brend planira da tokom 2020. godinu u Kinu isporuči oko 300.000 električnih vozila. Kako bi učionio taj cilj realnim, Volkswagen je odlučio da lansira 10 elektrifikovanih varijanti svojih postojećih modela na kineskom tržištu. I to pre kraja 2020. godine.

Do 2025. godine se očekuje da taj broj prodatih EV modela u Kini skoči na čak milion vozila godišnje. Da bi se to ostvarilo, VW će do 2023. godine lansirati 10 potpuno električna modela bazirana na MEB platformu.  Prvi od tih modela će biti SUV iz ID linije automobila.

VW  još uvek nije zvanično potvrdio ime ovog modela, ali su ogromne šanse da se zapravo radi o modelu ID.4. To je zapravo SUV verzija modela ID.3 koji je premijerno predstavljen u Frankfurtu. Taj električni SUV predstavljen je u vidi koncepta ID. Next. On će se proizvoditi u Kini, i to pre kraja 2020. godine. Nakon toga će u Kini početi i proizvodnja modela ID.3. Oba modela će se proizvoditi u novom postrojenju u mestu Anting.

Pored elektrifikacije trenutne game, VW će nastaviti da na tržište lansira i modele sa efikasnijim SUS agregatima. Dva ta modela će nositi oznaku SAIC Volkswagen.

Napomena: na fotografijama je VW ID. Next koncept

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery