AktuelnoPRVesti

Uspešna uvertira za MTB Evropsko prvenstvo

790Pregleda

Petrovaradin i Capriolo bajs hunt okupio bicikliste iz cele Srbije

 

Uzbudljivo takmičenje Capriolo bajs hunt, u organizaciji Biciklističkog kluba Novi Sad, održano je na Petrovaradinskoj tvrđavi kao uvertira za Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu koje će biti održano od 12. do 15. avgusta. Glavna nagrada otišla je u ruke Marka Galića, koji je za najkraće vreme imao najviše tačnih odgovora.

 

 

Takmičari su se zabavili rešavajući logičke zadatke, mozgalice i igre zapažanja koje je osmislio tim Room Escape Door 404, a najbrži i najsnalažljiviji nagrađeni su, pored glavne, raznim nagradama kao što su Yason naočare, Capriolo paketi dodatne opreme za bicikle, majice, bidoni…

 

Ovom nesvakidašnjem takmičenju prisustvovali su biciklisti iz više krajeva Srbije koji su izjavili da nikada do sada nisu učestvovali na sličnim igrama vozeći bicikle. Takmičari su dodali da je Petrovaradinska tvrđava idealna lokacija za održavanje prvenstva u planinskom biciklizmu te da će sigurno biti deo publike od 12. avgusta.

 

 

Novi Sad će prvi put u istoriji biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu koje će biti održano od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovaj događaj namenjen je kako sportistima i ljubiteljima biciklizma, tako i porodicama sa decom, mladima, ali i starijim sugrađanima. Svi oni moći će da osete adrenalin i otkriju na koji način planinski biciklizam pomera lične granice i budi zdrav sportski duh. Ulaz na tvrđavu će biti slobodan.

 

 

Očekuje se 500 učesnika iz 44 evropske zemlje. Staza kojom će voziti nalazi se na srednjovekovnoj Petrovaradinskoj tvrđavi, što ovo takmičenje čini jedinstvenim u odnosu na druga koja se mahom održavaju na planinama i u šumama. Petrovaradinska tvrđava odabrana je kao lokacija zbog koje će i sama trka biti vrlo atraktivna. Staza se delom pruža po bedemu tvrđave, vodi kroz podzemne tunele, a takmičari prolaze tik uz posetioce, pa će za mnoge to biti novo iskustvo u vožnji.

 

 

Evropsko prvenstvo organizuju Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub Novi Sad i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova. Takmičenje su podržali Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za sport, Ministarstvo omladine i sporta, Vrele Gume medija, kao i mnogi drugi.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery