AktuelnoVesti

Uspeh modela MINI Cooper SE

Samo električno

1.46KPregleda

Električni MINI Cooper SE prekretnica fabrike u Oksfordu

 

Otprilike godinu dana nakon što je MINI Cooper SE krenuo u osvajanje tržišta, u britanskoj fabrici u Oksfordu sklopljeno je 11.000 jedinica ovog električnog modela.

 

 

Ovo je važno dostignuće za brend u vlasništvu BMW-a , s obzirom da je Ujedinjeno Kraljevstvo drugo najveće tržište, a da je 19% svih MINI modela koji se tamo prodaju bilo ili ovaj električni kompaktni hečbek ili plug-in hibridni Countryman. Do danas je iz Velike Britanije stiglo više od 3.000 narudžbina za Cooper SE, navode iz BMW grupacije.

 

MINI Cooper SE

 

„Oduševljeni smo što MINI Electric beleži takav uspeh u Velikoj Britaniji i što naši kupci nemaju problema sa električnim automobilom. Fantastično je videti rastuću popularnost elektrificiranih vozila. Velika Britanija već čini gotovo petinu globalne prodaje MINI Electric i MINI Countriman Plug-in hibrida, a potražnja samo raste “, rekao je David George, direktor MINI UK.

 

 

Paralelno sa konvencionalnim verzijama, proizvodnja superminija sa nultom emisijom može se prilagoditi globalnoj potražnji zbog visokog nivoa fleksibilnosti pogona u fabrici u Oksfordu. Sledeće godine MINI očekuje da će oko trećina modela sa troje vrata napravljenih u Oksfordu biti potpuno električni.

 

 

Podsećanja radi, MINI Cooper SE poseduje elektromotor jačine 181 kS, ima pogon na prednje točkove i litijum-jonsku bateriju zahvaljujući kojoj sa jednim punjenjem može da pređe između 150 i 200 kilometara.

 

 

U Srbiji se cena električnog MINI-ja kreće oko 28.000 hiljada evra, sa novim subvencijama za kupovinu električnih vozila. 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery