Vesti

Uskoro stiže potpuno novi Rolls-Royce Ghost!

Deset godina nakon zvanične premijere!

Rolls-Royce Ghost druga generacija
2.14KPregleda

Nakon predstavljanja koncepta 200EX na Sajmu automobila u Ženevi, Rolls-Royce je iste godine godine u Frankfurtu predstavio i prvu generaciju modela Ghost.

Rolls-Royce Ghost druga generacija

Godine 2014. je predstavljena osvežena verzija ovog modela. Međutim, uprkos tome što nosi naziv Ghost Series II, osveženi model je zapravo samo redizajnirani, a ne novi model. To znači da je Rols-Royce Ghost na tržištu već 10 godina.

Upoznajte novi “Baby” Rolls-Royce

Ovaj, izuzetno dobro kamuflirani prototip je zapravo potpuno novi Ghost.  Uslikan je dok se nalazio na transportnom kamionu BMW grupacije, a kao što vidite, on se razlikuje od trenutnog modela.

Sada, iako generalno forma automobila ne deluje previše drugačije, hauba je na primer potpuno drugačija. Takođe vidimo da prednji deo automobila ima “čistiji” dizajn, kao novi Phantom. Zadnji deo je nešto zakrivljeniji u odnosu na trenutni model. Ono što nas pak najviše zanima jeste da li će druga generacija ovog modela biti veća od trenutne. Međutim, to ćemo znati tek kad dobijemo zvanične informacije.

Savremena tehnologija

Ljudi koji će sebi moći da priušte da kupe ovaj automobil će dobiti priliku da uživaju u brojnim bezbednosnim tehnologijama koje su trenutno dostupne na modelima Phantom i Cullinan. Takođe se očekuju veliki TFT ekrani, adaptivni tempomat, upozorenje na napuštanje trake na putu i slično.

Što se karakteristika vožnje tiče, novi Rolls-Royce Ghost bi trebalo da bude lakši i tiši od svog prethodnika. Verovatno će ga pokretati novi Rolls-Royce twin-turbo V12 agregat radne zapremine 6,75 litara (iz modela Phantom). Međutim, to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Druga generacija modela Rolls-Royce Ghost bi trebalo da dabituje tokom sledeće godine.

Rolls-Royce Ghost druga generacija

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery