Vesti

Karlos Gon se povukao sa mesta predsednika i izvršnog direktora kompanije Renault

Senard postao novi predsednik, Bolore novi izvršni direktor

Poternica za Karlosom Gonom
1.37KPregleda

Karlos Gon se povukao sa mesta predsednika i izvršnog direktora kompanije Renault, kao što se i očekivalo. Ovu vest je među prvima podelio minister finansija Francuske, Bruno LeMer.

Karlos Gon Renault

Kompanija Renault je Novosti potvrdila saopštenjem u kojem se navodi da je prihvaćena ostavka Karlosa Gona. Navodi se i da je bord kompanije na mestu predsednika postavio Žan-Dominik Senarda. Novi izvršni direktor kompanije je Tijeri Bolore.  

Senard će na sebe preuzeti zadatak saradnje sa kompanijom Nissan. Drugim rečima, on će biti glavni kontakt članova Renualt-Nissan.Mitsubishi alijanse u pregovorima o budućnosti iste. “Važno je da alijansa ostane izuzetno jaka”, rekao je Senard Rojtersu. “Naša je dužnost da idemo napred”, dodao je on.

Senard i Bolore Renault

Karlos Gon je podneo ostavku nakon što je francuska vlada tražila njegovu smenu. Gon je na mestu izvršnog direktora kompanije Renault proveo 14 godina, dok je na mestu predsednika proveo 10 godina.

Da podsetimo, Karlos Gon je optužen da nije prijavio prihod u iznosu od 80 miliona dolara između 2010. i 2018. godine. Direktor Greg Keli i kompanija Nissan su takođe optuženi od strane japanskih predstavnika vlasti.

Čelni ljudi kompanije Renault žele da se nastavi saradnja u okviru Alijanse. To će se i desiti nakon što bude postavljen novi menadžment.

Šta na sve ovo kažu iz kompanije Nissan?

Izvršni direktor kompanije Nissan, Hiroto Saikava je pozdravio smene u menadžmentu kompanije Renault. On je takođe počeo primpreme za sastanak vlasnika akcija kompanija u okviru alijanse koji će biti održan tokom aprila. Glavna tema tog sastanka će biti zvanična smena Karlosa Gona i Grega Kelija.

“Tokom prethodnih 20 godina svaka od kompanija iz alijanse je poštovala identitet i autonomiju svakog od njenih članova. Kombinovanjem naših snaga kreirali smo sinergiju koja je svima donela pozitivne rezultate”, naveo je Saikava. “Ta međusobna saradnja ne sme biti ugrožena n abilo koji način. Zapravo, verujemo da treba da idemo napred. Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo otvoreni za novo poglavlje u našem istorijskom partnerstvu”, dodao je on.

Senard i Bolore

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery