AktuelnoVesti

Toyota Yaris Cross vrlo dobra u testu izbegavanja prepreke na putu (VIDEO)

2.73KPregleda

Na testu „severnog jelena“ našla se i Toyota Yaris Cross, pa da vidimo kako se pokazala.

 

Yaris Cross je generalno okretan i dinamičan automobil, s brzim reakcijama tokom manevra izbegavanja. Prvi prolaz, koji španska publikacija radi ne poznajući reakcije automobila, završen je bez obaranja čunjeva pri brzini od 77 km/h, mada je prednjim točkom lagano nagaženo podnožje jednog od njih.

 

Ipak, reakcije su bile dobre, tako da je drugi prolaz pri 77 km/h obavljen bez bilo kakvog dodiravanja.

 

Yaris Cross ima dobre reakcije i ne izmiče kontroli, kažu test vozači, ali pruža izrazit osećaj da je to zbog snažne i gotovo trajne intervencije sistema elektronske kontrole stabilnosti, čiji je upliv evidentan. Da nije bilo uticaja ovog bezbednosnog sistema, smatra tim, reakcije bi u nekim slučajevima mogle biti delikatnije. Zašto u „nekim slučajevima“? Pa, u prošlosti je Yaris Cross pokazivao blagu tendenciju ka preupravljanju, klizanju zadnje osovine. Istina je da je kontrola stabilnosti tu da spreči da situacije poput ove eskaliraju i da se izgubi kontrola nad vozilom. Sistem u Yaris Crossu radi svoj posao korektno, na nesuptilan način doduše, ali ga ipak obavlja.

 

Budući da je okretan, reakcije automobila odišu samopouzdanjem, tako da vozači nisu imali problema da pokušaju i s višim brzinama, poput 82 km/h. Ipak, ispit u ovom slučaju nije uspešno položen, jer je nedostajala precizost pri prvoj iznenadnoj promeni trake, ali je zato ostatak rute bio čist.

 

Što se slaloma tiče, intervencija kontrole stabilnosti nije bila tako očigledna kao u testu izbegavanja, što je obezbedilo fluidno nizanje čunjeva jednog za drugim. Naginjanje karoserije je umereno a oseća kontrole i preciznosti dobar.

 

 

Vrele Gume

Izvor: km77.com via YouTube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery