AktuelnoVesti

Toyota GR Yaris protiv „hot heč“ konkurencije na trkačkoj stazi (VIDEO)

1.44KPregleda

Ovo je uporedni test koji bismo rado i sami odradili. Nažalost, takvo smo tržište kakvo smo, tako da možemo samo da „zavidimo“ kolegama iz drugih zemalja.

 

Toyota GR Yaris je trenutno u centru pažnje. Prosto se „igra“ s konkurencijom, a po mnogima je najbolji vozački automobil koji je iznedren ove godine.

 

Nakon što je „očetkao“ Civic Type R u trci ubrzanja, Toyotin pulen se našao „na crti“ s više konkurentnih modela. Ovoga puta, parametar je vreme po krugu, a mesto dešavanja je Llandow Circuit u Velsu.

 

Golf GTI je najsporiji, uprkos tome što je jedini na testu s menjačem s dvostrukom spojnicom. Ipak, to ne treba da iznenađuje, jer je GTI realno više putnički nego sportski automobil, a i sam Stiv Satklif, voditelj ovog priloga, pirmetio je da mu nedostaju neke opcije što se performansi tiče. Treće mesto ide Ford Fiesti ST, najslabijem modelu po snazi, ali koja u Edition izdanju ima neka „pomagala“ koja joj omogućavaju da brže prođe stazu.

 

Dakle, na kraju ostaju dva „Japanca“. Ipak, ovoga puta je Civic Type R bio prevelik zalogaj za GR Yaris. Uprkos potencijalnoj prednosti u vidu pogona na sve točkove po vlažnoj stazi, Toyotin pulen je bio 0,8 sekundi sporiji od Hondinog. Mada je Civic Type R oko 150 kilograma teži od Yarisa, na stazi je definitivno „kralj“ među hot heč modelima. Ipak, Toyotin model definitivno odnosi pobedu po pitanju „simpatičnosti“.

 

 

Vrele Gume

Izvor: Auto Express

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery