AktuelnoF1

Luis Hamilton je šesti F1 „ser“!

2.59KPregleda

Luisu Hamiltonu je dodeljena titula viteza na novogodišnjoj „Honours“ listi nakon što je po sedmi put postao šampion Formule 1

 

Trideset petogodišnji Britanac je već bio vitez u Redu britanskog carstva, titule koju je dobio zbog zasluga u auto-moto sportu 2008., nakon što je osvojio prvu F1 titulu.

 

Po izveštaju Daily Maila, britanski premijer, Boris Džonson, intervenisao je da bi obezbedio da se „Hamiltonova titula postavi na diplomatske i prekomorske liste“. Hamilton je postao četvrti vozač Formule 1 koji je dobio titulu viteza, nakon ser Sterlinga Mosa i ser Džekija Stjuarta iz Velike Britanije i ser Džeka Brebema iz Australije.

 

Ser Frenk Vilijams je suosnivač svog F1 tima, dok je ser Patrik Hed takođe nosilac prestižne titule.

 

Hamilton je, kao što je poznato, osvojio ovogodišnji šampionat sa 124 poena prednosti u odnosu na timskog kolegu, Valterija Botasa, mada je održano samo 17 trka u odnosu na prvobitno predviđene 22 zbog pandemije koronavirusa.

 

Momak iz Stivenidža je takođe propustio pretposlednju trku na stazi Sahir jer je bio pozitivan na Kovid-19. Pored svega, dao je ogroman doprinos tome što je Mercedes osvojio titulu u konkurenciji konstruktora u poslednjih sedam godina.

 

Mada tek treba da bude javno objavljeno da je Hamilton potpisao novi ugovor sa „srebrnim strelama“, sigurno je da će on pokušati da osvoji svoju osmu titulu s nemačkim timom.

 

Ipak, Britanac je nedavno izjavio da želi da napravi bolji balans između vožnje bolida Formule 1 i drugih stvari u životu.

 

„Trudim se da pronađem balans. Volim da živim dan za dan, jer nikada ne znate koliko vam dana preostaje u životu“, rekao je on. „Znao sam ljude koji su govorili ’planirao sam to i to a zatim mi je ponestalo vremena’. Ove godine, više nego ikada ranije, imao sam fokus na sadašnjosti.

 

Ipak, da, generalno volim da razmišljam unapred. Uzbuđen sam u vezi s onim što donosi budućnost. S druge strane, postajem stariji. Svestan sam da je za neke stvari potrebno vreme.

 

Ukoliko postoji nešto što želim da uradim, za neke stvari bi bilo potrebno pet do 10 godina, možda čak i više. Moram da postavim temelje sada, ali u isto vreme da živim sadašnjost.“

 

Vrele Gume

2 Komentara

  1. Najveća sportska štetočina, bez trunke harizme, sektaš, ANTIFA aktivista, i ako afroenglez nijednog crnca nije motivisao da se bave auto-moto spirtom. Deklarativno borac za ljudska prava ni funtu nije odvojio za zbrinjavanje ugroženih. Sve takmičare koji su bili sa njime u timu je uoropastio i udaljio iz formule 1. Timovi za koje se trkao su ga favorizovali čak i sa bolje podešenim automobilom što je nedavno dokazao trećerazredni tekač takmičeći se u Luisovom automobilu kada je bio oboleo od korona virusa.
    Da su živi prethodni nosioci titule ser iz formule 1 treba da vrate titulu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery