Vesti

Toyota GR Yaris biće predstavljen u januaru!

GAZOO Racing širi ponudu sportskih automobila

Toyota GR Yaris
1.37KPregleda

Potpuno sprema novi sportski automobil, inspirisan relijem. Reč je o modelu Toyota GR Yaris, koji će međunarodnu premijeru imati na Tokyo Auto Salonu u Japanu. Premijera će biti održana sledećeg meseca (10. januara).

Toyota GR Yaris

GR Yaris podrazumeva napredne tehnologije, znanje i iskustvo. Sve to stečeno Toyotinim pobedničkim učešćem u Svetskom reli šampionatu (WRC), gde se takmiči u timu TOYOTA GAZOO Racing (TGR).

GR Yaris biće drugi potpuno sportski model automobila koji TGR globalno lansira. On stiže nakon prošlogodišnjeg povratka legendarne Toyote GR Supra.

GR Yaris je sada kompletiran u finalnom izdanju. Prototip ovog sportiste je Toyotin predsednik, Akio Toyoda, pod pseudonimom “Morizo”, kao glavni vozač TGR, nedavno testirao do krajnjih granica.

Toyota, kroz svoje aktivnosti u TGR auto-sportu, traži način da proizvede što je moguće bolje automobile i proširi krug strastvenih fanova. To čini takmičeći se u serijama zahtevnih trka, u raznim kategorijama, na pistama i stazama širom sveta.

Godine 2017, Toyota se vratila na FIA Svetski reli šampionat novim modelom Yaris World Rally Car, koji joj je doneo pet pobeda i šampionsku titulu za proizvođača 2018, nakon čega su šampionsku titulu 2019. odneli vozač i suvozač.

TGR je imao još uspeha u auto-sportu u World Endurance Championship Toyotinim trkačkim hibridima TS050, koji su odneli šampionsku titulu i u kategoriji proizvođača i u kategoriji vozača, 2014. i 2018-2019. Toyota je u vođstvu i ove sezone 2019-2020. u obe konkurencije.

Ranije ove godine, TGR je doneo Toyoti prvu apsolutnu pobedu na poznatom Dakar reliju, Toyotom Hilux, koju je vozio katarski šampion Naser al-Atijah.

PR Saopštenje: Toyota Srbija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery