AktuelnoVesti

Tesla otpušta 75% radnika

2.46KPregleda

Elon Musk planira da otpusti 75 posto radnika u svom pogonu u Nevadi zbog pandemije koronavirusa

Kako piše Reuters u velikoj fabrici litijum-jonskih baterija (Tesla Gigafactory) smeštenoj u Tahoe-Reno industrijskoj zoni u Nevadi sprema se velika „čistka“ radnika u najboljem kapitalističkom maniru.

Naime, ova fabrika u vlasništvu je Tesle i japanske korporacije Panasonic, a zapošljava ukupno sedam hiljada radnika i proizvodi električne motore te baterije za Tesline popularne Model 3 limuzine.

Teslin partner Panasonic je pre nekoliko dana najavio otpuštanja, a onda i potpunu obustavu proizvodnje u svojim odeljenjima  fabrike u Nevadi na 14 dana. U njihovim odeljenjima radi 3500 radnika.

Vest o rezanju radnih mesta u Tesli dolazi desetak dana nakon što je Musk uporno umanjivao pretnju koju predstavlja pandemija koronavirusa, sugerišući da stvaranje panike zapravo predstavlja veću opasnost od samog virusa.
Moje iskreno mišljenje je da šteta izazvana panikom daleko prevazilazi onu koju radi sam virus. Lično ću biti na radnom mestu, ali to sam ja“ – rekao je Musk tada pokušavajući da ublaži potencijalnu paniku i zabrinutost među radnicima.

Pre fabrike u Nevadi, Musk je obustavio proizvodnju u fabrici vozila u San Francisku, kao i u fabrici solarnih panela u Njujorku.

Prema njegovoj izjavi, njujorški pogon će pokušati da osposobi što pre za proizvodnju respiratora za obolele od koronavirusa.

Izvor: Seebiz.eu

1 Komentar

  1. Džaba pljujete po Tesli, oporaviće se pre nego što naš majmun izgovori sebi svojstvene psihopatske rečenice. Uostalom izvor informacije niste naveli, istraživanje niste sproveli.
    Ovo je samo jedna priča da dobijete publicitet

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery