AktuelnoVesti

Tesla na zadatku agenta 007

1.02KPregleda

Zbog sumnje u prikupljanje obaveštajnih podataka TESLA automobilima ograničeno kretanje u Kini

 

Zbog sumnje da osim osnovne funkcije automobila, Tesla modeli služe i za špijunažu od 1. jula, automobilima ove kompanije biće privremeno zabranjen ulazak u kineski priobalni okrug Bejdaihi u periodu od najmanje na dva meseca.  

 

U tom mestu se tokom letnjih meseci organizuje godišnje okupljanje kineskog rukovodstva, prenosi Rojters.

 

Odluka vlasti Bejdaihija saopštena je samo nekoliko nedelja nakon što je automobilima kompanije Tesla, početkom jun zabranjeno kretanje na nekim saobraćajnicama u gradu Čengduu u centralnoj Kini, što se poklopilo sa posetom kineskog predsednika Si Ðinpinga tom gradu, prenosi Rojters. 

 

 

Kineski zvaničnici tvrde da se ovde  radi o “nacionalnom pitanju” i da će uskoro će biti izdato zvanično saopštenje”

 

Kompanija Tesla nije odmah odgovorila na zahtev da prokomentariše ovu odluku kineskih vlasti.

 

Bejdaihi, odmaralište koje se nalazi istočno od Pekinga, tradicionalno je domaćin letnjeg sastanka visokih kineskih zvaničnika, na kojem se iza zatvorenih vrata razgovara o kadrovskim pitanjima i političkim idejama.

 

 

Vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask je svojevremeno kazao da Teslini automobili ne špijuniraju u Kini ili bilo gde drugde i da bi u slučaju da se to promeni, kompanija bila ugašena.

 

Nekoliko meseci kasnije, kompanija Tesla je demantovala samu sebe, saopštenjem da će svi podaci koji se generišu preko sistema ugrađenih u automobile Tesla u Kini biti pohranjeni u toj zemlji.

 

Što bi rekli, gde ima dima ima i vatre! Sledi zanimljiv epilog!

 

Izvor: Tanjug.rs

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery