Vesti

Tesla Model Y će biti predstavljen 14. marta!

Na automobilsku scenu stiže novi električni SUV!

Tesla Model Y
1.6KPregleda

Tesla Model Y, kompaktni, potpuno elekltričnu SUV model, će premijerno biti predstavljen 14. marta u centru za dizajn američkog proizvođača u Los Anđelesu.  

Tesla Model Y

Ilon Mask je ovu informaciju podelio sa ljudima preko svog Twitter profila. On je takođe potvrdio i da će Model Y biti za oko 10% veći od Modela 3, te da će zbog toga biti i za 10% skuplji.

Model Y će na tržište biti plasiran kao uvodni SUV model američkog proizvođača električnih automobila. On će u suštini biti manja verzija Modela X. Kako su naveli izvori upoznati sa ovim modelom, on će oko 75% svojih komponenti deliti sa Modelom 3. Verovatno će se prodavati i sa sličnom konfiguracijom pogonskog sklopa. Međutim, zbog njegove veličine, domet (rejndž) koji će moći da pređe sa jednim punjenjem će biti manji nego kod sedan modela.

Tesla Model Y

Mask je naveo i da će Tesla  onima koji prisustvuju premijeri ponuditi test vožnje. Cena po kojoj će se prodavati Model Y će biti saopštena tokom tog događaja.

Tesla već nekoliko godina radi na Modelu Y. Mask je u početku rekao da će ovaj kompaktni SUV imati jedinstvenu platformu, odnosno, neće je deliti sa Modelom 3. Međutim, nešto kasnije je odlučeno da se to promeni, najverovatnije kako bi se smanjili troškovi razvoja.

Do sada su objavljene samo dve tizer dotografije Modela Y. Na obe se vidi vozilo bez bočnih retrovizora. Ostaje da se vidi da li će tako i ostati, ili će ovaj model imati tradicionalne bočne retrovizore. U svakom slučaju, nije teško zamisliti kako će Model Y izgledati.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery