AktuelnoVestiZanimljivosti

Tesla i dalje ubedljivo najtraženiji na internetu po pitanju pretrage električnih automobila

805Pregleda

Kada je Tesla predstavio prvobitni Roadster, japanske marke poput Nissana i Mitsubishija su bile među prvim koje su reagovale.

 

Neke azijske kompanije sada već u ponudi imaju drugu generaciju električnih automobila, ali se čini da se Teslin pristup temeljnog ažuriranja isplaćuje. Malo ko mari za Leaf ovih dana, ali se nikako ne može reći isto za četiri aktuelna Teslina modela.

 

Čini se da će se kompanija Ilona Maska visoko kotirati i u bliskoj budućnosti, s tim što nešto što izaziva izvesnu dozu pažnje dolazi možda neočekivano. Što se 2021. tiče, ona je bila još jedna godina tekuće električne revolucije, sudeći po podacima koje je sakupio Google, a analizirao Lease Fetcher iz Velike Britanije.

 

Mnogi proizvođači automobila, posebno evropski, konačno su krenuli u električnu ofanzivu. Jedan veliki azijski konglomerat bi takođe mogao da postane veoma popularan igrač u EV bloku, i to jednim precizno plasiranim udarcem, bar hipotetički. Što se tiče Tesle i njegovog budućeg Apple Car rivala, oni su prosto opterećenji konstantnim odlaganjima, koja su već prerasla u tradiciju. Da li neko zaista misli da to pravi razliku?

 

Pa, budući da su neki bili radoznali u vezi s „najiščekivanijim svetskim elektromobilima“, na osnovu Google pretrage, ne čini se da je tako. Koristeći Ahrefs, popularan SEO alat koji koriste oni koji žele da poboljšaju svoje rangiranje na Googleu, čini se da su postojali dragoceni podaci o električnim automobilima koji su samo čekali da budu izvučeni. Mnogo interesantnih detalja ima da se podeli.

 

Počev od trenutno dostupnih elektromobila koji su se pokazali najpopularnijim u protekloj godini u 168 zemalja, kruna ide Modelu 3 kompanije Tesla Inc., koji je ukupni šampion. Tu zapravo i nema nikakvog iznenađenja, ali globalna dominacija električne avanture Ilona Maska je zaista zapanjujuća. Sva četiri Teslina modela na tržištu su ušla u prvih pet, a jedini automobil koji ih je razdvojio je Porsche Taycan na trećoj poziciji. „Srebrna medalja“ naravno pripada Tesla Modelu Y.

 

Iza Tesla Modela S i Modela X, tu su četiri „dežurna krivca“: Audi e-tron, Polestar 2, Audi e-tron GT, Kia EV6 i Ford Mustang Mach-E. U redu, tako je bilo u 2021., ali šta je ono što dolazi sledeće sudeći po podacima Googlea? Pa, još više Tesle, s tim što u igru ulazi Apple Car.

 

Dakle, najiščekivaniji električni model godine je druga generacija Tesla Roadstera. Tako stoje stvari na globalnom planu, gde su sportski električni modeli generisali 8.532.000 pretraga. Ono što je interesantno, bez obzira koliko uspešni i popularni bili Ford F-150 Lightning ili Chevrolet Silverado EV, Cybertruck je i dalje najpopularniji u smislu Google pretrage u SAD.

 

Teslin Cybetruck je uz to drugi na globalnom nivou, bez obzira na potencijalne evropske ili azijske kandidate. Akumulirao je ukupno 7.296.000 pretraga tokom 2021. Iza njega su se našli Apple Car, BMW i4 i baterijski Chevy Silverado. Van prvih pet su Cadillac Lyriq, Nissan Ariya, Ford F-150 Lightning, Rimac Nevera i Mercedes-Benz EQE.

 

Gledajući po zemljama, Tesla Roadster je prvi u 56 od 168 analiziranih država, dok mu je za petama Appleov, još uvek neobelodanjeni model (54). Treće mesto ponovo zauzima jedan Teslin pulen, Cybertruck (22), dok je iza njega BMW i4 (12 od 13 prvih mesta je zabeleženo u Evropi).

 

„Egzotični“ izbori dolaze u vidu Cupre Tavascan u Andori i Toyote bZ4X u Burkini Faso.

 

Vrele Gume

Izvor: Lease Fetcher

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery