Vesti

Svečano otvoren 52. Srbija Reli u Vrnjačkoj Banji!

Borković najbolji na prvom ispitu

Srbija Reli
1.21KPregleda

Na prvom brzinskom ispitu, 52. Srbija Reli, naš DUŠAN BORKOVIĆ je odmah pokazao ko je i kako vozi. Deklasirao je rivala iz Bugarske ANGELOVA i Madjara PUŠKADIJA, koji voze kao i BORKOVIĆ, ŠKODE R5.

Srbija Reli

To direktno sa relija javlja naš as MILOVAN MIKICA VESNIĆ, koji je pokraj staze. Od naših relista dobar prolaz su imali RABRENOVIĆ i VIĆENTIĆ. Prvi brzinski ispit je inače prekinut zbog izletanja sa brzinskog ispita jednog takmičara iz Bugarske. Nastavlja se po uobičajenom programu i pravilima.

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i “AMS Osiguranja” a.d.o, na gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, u prisustvu brojne publike i zvanica iz zemlje i inostranstva, svečano je, ceremonijalnim startom, otvoren 52.  Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

Kao domaćin , predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, istakao je da mu je izuzetna čast što se Srbija Reli, kao najveće automobilsko takmičenje u regionu, već drugu godinu za redom održava u Vrnjačkoj Banji. “Poštovani ministre, dragi učesnici, dragi gosti, zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u ime opštine i da vas pozovem da svi učestvujemo u naredna dva dana ili bar posmatramo takmičenje. Vrnjačka Banja ide ka razvoju turizma i sporta. Navijamo za naše. Svima koji su po prvi put tu, želim da uživate, ponesete lepe uspomene i vratite se ovde i sledeće godine”, rekao je Đurović.

Prisutnima se tom prilikom obratio predsednik i AMSS Dejan Stojić. On je istakao da se Auto-moto savez Srbije iz godine u godinu dokazuje u podizanju nivoa kvaliteta organizacije ovakvih događaja, stvarajući atmosferu evropskog takmičenja. “Zalaganje i ljubav prema auto sportu doveli su do toga da Srbija postane zemlja prepoznatljiva po ovom reliju. Ponosan sam što AMSS uspeva već više od pola veka da održi ovo najstarije međunarodno takmičenje. Hvala svima koji su svojim radom i trudom zadržali kontinuitet ovog takmičenja i podigli ga na nivo kakav danas ima i zaslužuje”, rekao je Stojić poželevši sreću takmičarima.

Čast da zvanično otvori ovo takmičenje pripala je ministru odbrane Aleksandru Vulinu. On je čestitao domaćinu i organizatorima na dobro obavljenom poslu.

Srbija Reli

“Dragi sportisti, građani Srbije, mnogo je gostiju iz inostranstva, dajte sve od sebe da požele da se vrate ovde. Srbija uvek ide na pobedu i nemojte baš da budete toliko dobri domaćini da ne pobedimo”, rekao je ministar Vulin propustivši kroz start prvo vozilo.

Ove godine Srbija reli okupio je 45 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvuju i posade iz Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske, pa čak i Japana. Poseban značaj i kvalitet takmičenju daje učešće našeg šampiona Dušana Borkovića, koji se posle deset godina pauze vratio na reli staze. Reli se boduje za  Evropski reli trofej, šampionat Srbije, šampionat Bugarske i šampionat BiH.

Iz sezone u sezonu, ova manifestacija dobija na značaju zbog uticaja na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji. Daleke 1967. godine održan je prvi „YU reli“. AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -„Srbija reli“.

U naredna dva dana ljubitelje automobilizma očekuju atraktivne vožnje na  stazama Goča i Kopaonika. AMSS se potrudio da i ove godine reli ispiti budu privlačni i bezbedni za sve ljubitelje.

Izvor: Moj Svet Brzine / Đorđe Đenić

1 Komentar

  1. Зашто нема више обавештења о машеђ релију у Врњачкој бањи….када почиње и дали има преноса на тв и када….па има нас заитересованих…зар морамо преко интернета да се информишемо…а не кошто најављујете и остале спортове…поготову што понобо учествује и наш шампион Борковић….надам се да ћемо имати више обавештења,🤔👍😊

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery