Vesti

SUV kompanije Ferrari, Purosangue, će biti jači od modela Lamborghini Urus!?

Purosange će najverovatnije imati hibridni pogonski sklop!

Ferrari Purosangue render
2.86KPregleda

Ferrari trenutno radi na svom prvom SUV modelu ikada, Purosangue, za koji se očekuje da će imati veću snagu od modela Lambroghini Urus.

Ferrari Purosangue render

Predstavnici proizvođača iz Maranela još uvek ne otkrivaju informacije o svom SUV modelu. Do sada je samo potvrđeno da će se taj automobil zvati Purosangue (čistokrvni). Međutim, mnogi pretpostavljaju da će ovaj novi SUV pomeriti „granice“ kada su u pitanju SUV vozila.

Očekuje se da srce modela Ferrari Purosangue bude neki od V8 agregata. Da li će on imati turbo punjače, ili će se okrenuti hibridizaciji, možemo samo da nagađamo.

Ono što znamo jeste da Lamborghini Urus razvija 641 konjsku snagu iz četvorolitraskog twin-turbo V8 agregata. Prema tome, ako bude imao hibridni pogonski sklop, velike su šanse da će Purosangue imati veću snagu. Za sada nam ova opcija hibridnog pogona deluje najrealnije.

Odluka kompanije Ferrari da kreira SUV model motivisana je očekivanjima za ostvarivanjem profita. Takođe, SUV-manija je zahvatila čitav svet, te joj nisu odoleli ni drugi proizvođači poput Lamorghini, Bentley, Rolls-Royce i Porsche. Do đavola, čak će i Lotus i Aston Martin uskoro imati SUV model u svojoj gami. Prema tome, bilo je samo pitanje vremena kada će i Ferrari pokleknuti.

Niko van Ferrari-ja ne zna kako će izgledati Purosangue. Međutim, mnogi očekuju da on deli isti dizajnerski pravac sa postojećim Ferrari modelima. Ako to zaista bude slučaj, onda nas očekuju oštri i „agresivni“ farovi, okrugle zadnje svetlosne jedinice i set velikih, sportskih točkova.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery