AktuelnoEco GreenVesti

Subaru skinuo veo s modela Solterra EV SUV

2.74KPregleda

Solterra je prvi Subaruov električni SUV, koji je kompanija nazvala svojim tehnološki najnaprednijim modelom do sada. Subaru kaže da je „Solterra prvi EV SUV Subarua sposoban za terensku vožnju i korišćenje u svim vremenskim uslovima“.

 

Solterra počiva na e-SUBARU Global platformi, a reč je o SUV-u koji nudi obilje prostora na zadnjoj klupi i u prtljažniku. Pored toga poseduje dugačku listu naprednih bezbednosnih sistema, uključujući Subaruov simetrični pogon na sve točkove i dodatni klirens.

 

 

Soltera za 2023. modelnu godinu će biti dostupna za prodaju sredinom 2022., a inicijalni prikazi su pokazali da izgleda veoma nalik Toyoti bZ4X, koja je nedavno predstavljena. Mada je nova Solterra razvijena u saradnji s Toyotom, ipak se razlikuje od sestrinskog modela po mnogo pitanja.

 

 

Solterra je kreirana kao model C segmenta, što znači da su joj direktni rivali primerci kao što su BMW X1 i Audi Q3.

 

 

Subaruova reputacija je zacementirana uspesima na reli stazama i „kreiran s ljubavlju“ reklamnom kampanjom, a bez sumnje će Solterra u velikoj meri pozajmiti lekcije generisane iz reli iskustava.

 

 

Subaruov novajlija poseduje elektromotor s 204 ks u verziji s prednjim pogonom, dok varijanta s integralnim pogonom isporučuje 218 konja. Po Subaruu, to je dovoljno da Solterra od 0 do 100 km/h ubrza za 8,4, odnosno 7,7 sekundi. Energija dolazi iz baterije od 71,4 kWh, postavljene ispod poda, koja obezbeđuje domet do nekih 500 kilometara kod verzije s prednjim pogonom, odnosno 460 kilometara kada je reč o AWD modelu.

 

 

Što se pouzdanosti tiče, Subaru kaže da je 96 odsto svih njegovih vozila i dalje na putevima, što znači da će se Solterra pridužiti porodici dugovečnih automobila.

 

 

S prodajom kreće sredinom 2022.

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery