AktuelnoMotoGPVesti

Mark Markes propušta trku u Valensiji i testiranja u Heresu zbog problema s vidom

698Pregleda

Vozač Repsol Honde ima probleme s vidom nakon incidenta tokom terenske vožnje od pre dve nedelje.

 

Osmostruki svetski šampion, Mark Markes, propustiće i trku u Valensiji i postsezonske testove u Heresu, nakon što je presuđeno da je nesposoban za učešće. Problemi su nastali nakon nezgode koju je imao na off-road treningu pred GP Algarvea, koji je takođe propustio. Posle odmora provedenog kod kuće i medicinskih pregleda koje je imao u utorak, broj 93 se i dalje ne oseća dobro i pati od problema s vidom, poznatih kao diplopija.

 

Repsol Honda: Vozač Repsol Honde neće učestvovati na GP Valensije, niti na IRTA testiranju u Heresu, zakazanom za 18. i 19. novembar.

 

Mark Markes je podrvrgnut medicinskom pregledu na klinici u Barseloni prošlog utorka, u okviru kojeg je procenjeno njegovo stanje posle pada na „off-road“ treningu.

 

Tokom odmora, Mark je nastavio da se oseća loše, imajući probleme s vidom, što je razlog zbog kojeg je u ponedeljak posetio oftamologa, dr Sančesa Dalmaua, koji ga je pregledao i sproveo testiranje, u kojem je detektovao novu epizodu diplopije.

 

Dr Sančes Dalmau: Pregled koji je sproveden na Marku Markesu posle incidenta, potvrdio je da vozač pati od diplopije, otkrivši paralizu četvrtog desnog nerva, sa zahvaćenošću gornjeg desnog kosog mišića. Konzervativni tretman s periodičnim ažuriranjima je odabran radi praćenja kliničke evolucije. Ovaj četvrti desni nerv je upravo onaj koji je već povređen 2011.

 

Mark Markes je putem društvenih mreža izrazio razočaranje vestima.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery