AktuelnoPRVesti

Delegati i Eurosport obišli Petrovaradinsku tvrđavu povodom Evropskog prvenstva u MTB

Naša redakcija Vrele Gume takođe je medijski pokrovitelj ovog dogaoađaja

1.35KPregleda

Prva poseta delegacije Eurosporta  i tehničkog delegata Evropske biciklističke federacije Petrovaradinskoj tvrđavi povodom Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu u Novom Sadu

 

Stručna poseta održana je na Petrovaradinskoj tvrđavi gde je izvršena provera staze. U okviru nje su ustanovljeni i načini na koje će u avgustu uživo emitovati prenos takmičenja od strane Eurosporta.

 

 

Poseti su prisustvovali Nemanja Vajs, direktor šampionata, Olivier Moser, direktor Eurosporta, Jigren Pail, delegat evropske biciklističke federacije, Turistička organizacija Novog Sada. Kao i svi drugi važni sektori organizacije Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu.

 

„Moj utisak o tvrđavi kao mestu gde će se Evropsko prvenstvo održati je jako pozitivan. Novi Sad je divan grad i ovde postoje svi uslovi za održavanje trke. Takođe, drugačije je nego na svim drugim mestima. Danas proveravamo kako ćemo pozicionirati naše kamere, a u planinskom biciklizmu to je uvek zahtevno.  Sada imamo dodatan izazov. Kako da prikažemo i ovo divno okruženje, Petrovaradinsku tvrđavu“, rekao je prilikom posete direktor Eurosporta, Olivier Moser.

 

 

Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada saglasna je sa pomenutim ciljem i ističe da je  Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu najbolji način za prikazivanje Novog Sada u pravom svetlu, pred turističku sezonu.

 

„Trka se održava na jednoj od najbolje očuvanih tvrđava u Evropi. Tu se nezvanično nalazi i najveća kolonija umetnika i trudićemo se da sve turističke aspekte u toku trajanja trke prikažemo. Mi smo poznati kao manifestacioni grad i za nas je ovo izuzetno značajno jer će u grad doći velik broj inostranih reprezentacija. Za sada, prema našim saznanjima, postoje rezervacije desetak zemalja“

 

 

Direktor šampionata, Nemanja Vajs, rekao je da mu je drago što su kolege iz Eurosporta i Evropske federacije dale pozitivne komentare u vezi sa izgledom staze i svim uslovima koje se organizatori trude da omoguće. „ Nadamo se da ćemo u avgustu, kada budemo imali direktan prenos trke  na Eurosportu, i na mnogim televizijama širom Evrope, na najbolji mogući način predstaviti Petrovaradinsku tvrđavu. Siguran sam da ćemo imati fantastična četiri dana trkanja planinskim biciklima“

 

 

Prijave u toku

Prilikom stručne posete, predstavljen je velik tim koji će raditi na organizaciji trke i biti prisutan tokom nje. Jedan od timova je volonterski tim mladih. Prijave za njegovo formiranje su otvorene i nalaze se na zvaničnom sajtu takmičenja.

 

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu održava se po prvi put u Novom Sadu, od 12. do 15. avgusta. Ulaz će biti slobodan.

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery