Predstavljamo

Stigao je i novi Renault Captur!

Druga generacija urbanog krosovera je oličenje evolucije automobila!

Renault Captur - druga generacija
2.96KPregleda

S obzirom da je potpuno novi Renault Clio i zvanično predstavljen, bilo je samo pitanje vremena kada će nam francuski proizvođač predstaviti i novu, drugu generaciju krosover modela Renault Captur.

Renault Captur - druga generacija

Spoljašnji dizajn

Upravo to se danas i dogodilo. Zvanično je predstavljena (putem interneta) druga generacija modela Renault Captur. Ovaj model će svoju javnu premijeru imati na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru. Kao što možete i sami videti na fotografijama, očigledno je da druga generacija dolazi u nešto većim dimenzijama, te da je njen dizajn inspirisan novom generacijom malog kompaktog modela Clio. U svakom slučaju, novi model je već na letimičan pogled prepoznatljiv kao Captur.

Enterijer

Možemo reći da nova generacija modela Captur izgleda više atletski i dinamično. Takođe, na osnovu fotografija bismo rekli i da ovaj model ima praktičniji enterijer. Tu je naravno i savremena tehnologija.

Renault Captur - druga generacija

Naime, novi Renault Captur je baziran na CMF-B platformi. Pre njega je na istoj platformi baziran i novi Clio. Prema tome, novi Captur je za 110 mm duži od svog prethodnika. Zahvaljujući tome, prutnici na zadnjoj klupi imaju 17 mm više prostora za noge. U isto vreme, kapacitet prtljažnika je sada veći za čak 81 litar (536 litara). Novi Renault Captur ima čak i 27 litara zapremine u pregradicama u kabini, a u pregradicama na vratima sada mogu stati i boce od 1,5 litara.Renault Captur - druga generacija

Pogonski sklopovi

CMF-B platforma je omogućila inženjerima francuskog proizvođača da u ovaj model ugrade i električni pogonski sklop. Kao rezultat toga, Captur će biti dostupan sa E-Tech plug-in hibridnim sistemom, ali tek od 2020. godine.

Taj pogonski sklop će modelu Captur omogućiti da pređe do 45 kilometara puta samo na električnu energiju. Ovaj pogonski sklop se sastoji od 1.6-litarskog benzinskog agregata, dva elektromotora i baterije od 9,8 kWh.

Renault Captur - druga generacija

Međutim, dok taj pogonski sklop ne stigne, Renault Captur druge generacije će se prodavati sa konvencionalnim benzinskim i dizel agregatima. Ljubiteljima benzinskih agregata će na raspolaganju biti TCe 100 trocilindarski agregat zapremine jednog litra. On razvija 99 KS i 160 Nm obrtnog momenta. Druga opcija je TCe 130 1.3-litarski turbo četvorocilindarski agregat koji razvija 128 KS i 240 Nm obrtnog momenta.

Najjači benzinac će biti TCe 155. Reč je o gore pomenutom četvorocilindarskom agregatu, s tim što je on tjuniran tako da razvija 153 KS i 270 Nm obrtnog momenta. On će biti povezan sa sedmostepenim EDC menjačem (dostupan kao opcija za TCe 130).

Renault Captur - druga generacija

Novi Captur će biti dostupan i sa dva dizel agregata zapremine 1.5 litara. Reč je o agregatima Blue dCi 95 i Blue dCi 115. Prvi razvija 94 KS i 240 Nm obrtnog momenta, a drugi 113 KS i 260 Nm.

Prvi će biti dostupan samo sa šestostepenim manuelnim menjačem, a drugi sa sedmostepeniom EDC transmisijom. Kao i kod prethodne generacije, pogon na svim točkvoima za ovaj model se nigde ne pominje.

Renault Captur - druga generacija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery