AktuelnoVesti

Špijuniran BMW i5 – električna verzija serije 5

1.4KPregleda

BMW radi na novoj generaciji serije 5, koja treba da bude lansirana 2023. Poput nekih srodnih modela, i popularna bavarska limuzina će dobiti električnu verziju, za koju se očekuje da će biti nazvana i5. Po prvi put su dostupne fotografije enterijera budućeg elektromobila.

 

Kao što se da primetiti, BMW i5 (2024.) će se osloboditi fizičkih dugmića u korist ekrana osetljivih na dodir. Birač menjača će biti manji od onog koji možemo da vidimo u aktuelnim BMW-ovim modelima. Prekidači i dugmići s volana će takođe biti uklonjeni, sem dva namenska prekidača koji izgledaju poput točkića za „skrolovanje“ na kompjuterskim „miševima“.

 

 

Ono što je takođe primetno je novi dizajn volana, kao i modifikovana centralna konzola. Ostatak kontrolnih jedinica na upravljaču dolazi u vidu platforme osetljive na dodir, na šta smo se već navikli kod novijih BMW-a.

 

 

Dizajn spoljašnjosti krasi forma tipična za automobile bavarske marke. Ono što možemo primetiti je drugačiji stil linije prozora na vratima, dok se ručke vrata takođe razlikuju u odnosu na ono što možemo pronaći da aktuelnoj seriji 5.

 

 

Očekuje se da će nova generacija BMW-a serije 5 biti nazvana G60, kao i da će biti predstavljena za modelnu 2024. godinu, što znači da će biti predstavljena 2023. Pored i5 električne varijante, BMW će takođe ponuditi i konvencionalne i „plug-in“ hibridne pogonske sklopove. Prototip koji možemo da vidimo je čisto električni model, na šta jasno ukazuju nalepnice sa strane.

 

 

Smatra se da će BMW i5 dobiti iste specifikacije kao i xDrive 40 varijanta BMW-a iX. To uključuje konfiguraciju s dva elektromotora sa do 300 ks, bateriju od 70 kWh i autonomiju preko 400 kilometara.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery