AktuelnoNautikaVesti

Solaris Lobster 57

2.27KPregleda

Lovac na rakove u novom luksuznom izdanju

 

Nakon nekoliko predstavljenih jedrilica u Vrele Gume TV, jedan posebno zanimljiv motorni brod je skrenuo pažnju, dovoljno da mu posvetimo nekoliko minuta u sledećem TV izdanju i da ga najavimo na ovaj način.

 

 

Kada najuticajniji čovek u globalnom svetu nautike, Norberto Fereti odluči da dizajnira neko plovilo to može da znači samo jedno: originalnost, funkcionalnost i perfekcija u svakom detalju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Upravo za ovaj Solaris Lobster 57, možemo reći da nosi sve te epitete uz vrlo zanimljiv dodir sa istorijom.

 

Zapravo, linija trupa i opšti oblik ovog plovila vuče korene iz „lobster“ konstrukcije ribarskih brodova konstruisanih pre svega za lov na rakove.

 

 

Iako današnja tehnologija ribolova više nema potrebu za ovakvim plovilima, oni se reinkarnišu sa mnogo uspeha u prestižnom nautičkom sektoru.

 

 

Lobster 57 je zadržao tradicionalni izgled i snagu, ali je kroz savremenu školu projektovanja dobio ne samo uglađenost već i izvanredna plovna svojstva.

 

Dugačak 17.15 metara, niskog profila, bez takozvanog flaj bridža, snažnog pramca, visokih bokova i prilagođene krme, spreman je i za borbu sa teškim morem ali i za uživanje.

 

 

Obilje prostora na palubi koja se obaranjem bočnih stranica još više povećava, jasno daju do znanja da je po ovom pitanju prilagođen mediteranskom stilu života i plovidbe.

 

Ispod krmenog ležaja za sunčanje je mesto za pomoći čamac i sportske rekvizite, dok su salon i kormilarnica u nivou palube.

 

 

 

U donjem nivou, smeštene se dve ili tri luksuzne kabine sa dva komforna toaleta.

 

 

Svi elementi enterijera su izrađeni od najskupocenijih drvenih materijala uz kožne presvlake vrhunskog kvaliteta.

 

 

Lobster 57 je opremljen sa dva Volvo Penta D8 agregata, svaki sa 600 ili čak 725 KS u D11 verziji.
Moćna konjica obećava i moćne performanse, maksimalno 30 čvorova brzine uz kratarećih 22 čvora.

 

 

Sve u svemu, Lobster 57 je pravi nautički dragulj za nautičare sa stilom i poznavanjem materije!

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery