Vesti

Osveženi Mitsubishi ASX premijerno u Ženevi!

Restajling za 2020. godinu

Mitsubishi ASX
2.08KPregleda

Mitsubishi će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti restilizovani ASX. Iako nije reč o potpuno novom modelu, promene su i te kako vidljive.

Mitsubishi ASX

Zapravo, ovo je najveže osveženje kroz koje je Mitsubishi ASX prošao od kada je premijerno predstavljen 2009. godine. Ovaj model je na taj način postao sličan novim automobilima japanskog proizvođača.

U velikoj meri je redizajnizana spoljašnjost modela Mitsubishi ASX. Tako njegov prednji deo sada ima “Dynamic Shield” dizajn. Na njemu se ističe velika maska (grill) i novi farovi koji podsećaju na one sa modela Eclipse Cross. Tu su i LED pokazivači pravca i svetla za maglu, kao i novi branik.

Na zadnjem delu automobila uočljive su nove LED svetlosne jedinice i novi branik. Zahvaljujući tim promenama Mitsubishi ASX sada izgleda agresvinije. Kupcima će na raspolaganju biti i tri nove boje: Red Diamond, Sunshine Orange i Oak Brown.

Kada je reč o enterijeru, Mitsubishi ASX ima novi infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 8 inča. Tu je i TomTom navigacija, i aplikacija koja proverava nivo goriva u rezervoaru i pokazuje gde su najbliže benzinske stanice.

Mitsubishi ASX

U Evropi će se Mitsubishi ASX prodavati sa dvolitarskim MIVEC četvorocilindarskim agregatom. On može biti povezan sa petostepenim manuelnim ili CVT šestostepenim menjačem. Ovaj model će biti dostupan u verzijama sa pogonom na prednjim i na svim točkovima.

Još uvek nema drugih detalja o tom agregatu, ali isti takav se nalazi u modelu Outlander. Ovaj atmosferski agregat kod većeg SUV modela razvija 148 konjskih snaga i 195 Nm obrtnog momenta.

U svakom slučaju, ovaj model će svoju javnu premijeru imati na ženevskom sajmu automobila, te do tada očekujemo još informacija. 

Mitsubishi ASX

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery