Vesti

Škoda Superb iV – prvi plug-in hibridni model češkog proizvođača!

Sa jednim punjenjem, smo na električnu energiju, može da pređe do 55 kilometara

Škoda Superb iV
3.81KPregleda

Škoda je juče i zvanično predstavila svoje prvo plug-in hibridno vozilo nazvano Superb iV. Ona se za pomoć okrenula svom sestrinskom brendu, kompaniji Volkswagen.  

Škoda Superb iV

Škoda Superb iV je deo restilizovane verzije treće generacije modela Superb, koja je juče i zvanično predstavljena. Pored ovog modela premijerno je predstavljeno i prvo električno vozilo te kompanije, Škoda Citigo-e iV.

Superb iV ima isti pogonski sklop kao i model VW Passat GTE. To znači da se ispod njene haube krije 1,4-litarski TSI agregat i elektormotor koji razvija 85 kW (114 KS). Ukupna izlazna snaga ovog modela je tako 215 KS (160 kW) i 400 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući bateriji od 13 kWh, Škoda Superb iV sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju, može da pređe do 55 kilometara po WLTP ciklusu testiranja. Baterija se može puniti tokom vožnje ili preko kućne utičnice. Da bi se baterija u potpunosti napunila preko kućne utičnice potrebno je 3 sata i 30 minuta.

Škoda Superb iV poseduje šestostepenu automatsku transmisiju. Ispunjava Euro 6d-TEMP standard. Ukupna autonomija ovog vozila je, kako navode predstavnici kompanije, oko 850 kilometara.

Škoda Superb iV

OVaj model će se od ostalih Superb modela razlikovati po redizajniranom prednjem braniku i iV oznakama na zadnjem delu. Proizvodnja će početi na jesen, ali će prvi modeli biti dostupni tek od 2020. godine.

Više o restilizovanoj Škoda Superb možete pronaći klikom ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery