Vesti

Audi TT odlazi u istoriju, sprema se zamena u vidu električnog automobila!

Nova generacija modela Audi A8 takođe postaje potpuno električna?

Audi TT
2.09KPregleda

Čelni čovek proizvođača iz Ingloštata, Brem Skot, iskoristio je godišnji sastanak da najavi “smrt” modela Audi TT.

Audi TT

Tokom svog govora, Skot je rekao da je “kompanija već nekoliko godina raštrkana na nekoliko projekata”, što mora da se promeni. Kao reztulat te promene kompanija Audi će većinu svojih resursa usmeriti na ključne projekte. To znači da će biti eleminisani i neki modeli.

Brem Skot je dalje rekao da je kompanija već odlučila o sudbini modela Audi TT. Ovaj model će biti ugašen, a nešto kasnije i u potpunosti zamenjen “novim, emotivnim modelom istog cenovnog ranga”. Za sada se malo toga zna o tom nasledniku, ali je Skot potvrdio da će on imati električni pogonski sklop.

Audi TT

Šta sa modelom Audi R8?

On je izjavio i da kompanija takođe razmišlja o sudbini modela R8. “Da li nam treba naslednik sa SUS agregatom? Da li se tako nešto uklapa u našu viziju? To su pitanja na koje moramo da ogovorimo pre nego što donesemo bilo kakvu odluku. Međutim, ta odluka je jako blizu”, dodao je on.

Audi TT, Audi R8, Audi A8

Naravno, Skot je u svom govoru i najavio neke modele. Tako sada sa sigurnošću znamo da Q3 Sportback stiže u julu. Pored toga, rečeno je i da Audi razmišlja o tome da Sportback formu karoserije uvede na sve modele iz A i Q game.

Kada već pominjemo modele sa oznakom Q, Skot je rekao da kompanija planira lansiranje još nekih krosovera. Nije zalazio u detalje, ali je rekao da će svaki drugi Audi biti SUV do 2025. godine. Takođe je rekao i da će “veliki broj tih modela” imati električni pogon.

Kada je reč o električnim vozilima, Skot je potvrdio da će do 2020. godine biti predstavljeno pet električnih automobila. Do 2025. godine taj broj će se popeti na 20.

Audi A8

Poslednje, ali ne i najmanje važno, Skot se dotakao sledeće generacije modela Audi A8. Iako je trenunti model predstavljen pre manje od dve godine, Skot je rekao da bi nova generacija tog modela mogla biti potpuno električna. “Još uvek ništa nije zvanično odlučeno, ali sve je moguće”, naveo je on.

Audi TT, Audi R8, Audi A8

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery