Vesti

Škoda Scala RS? Sve je moguće!

Škoda Scala
2.27KPregleda

Predstavljanjem modela Škoda Scala, češki proizvođač automobila je zakoračio u budućnost. Međutim, postoji li šansa da uskoro vidimo i model Scala RS? 

Scala u gami kopmanije Škoda menja model Rapid, a pozicionirana je između modela Fabia i Octavia. Reč je o prvom automobilu češkog proizvođača koji je postavljen na MQB A0 platformu Volkswagen grupacije. Ona pruža prostran enterijer i impresivan kapacitet prtljažnika (jedan od najvećih prtljažnika u segmentu).

Ovaj hečbek će biti direktan konkurent modelima kao što su Ford Focus, Opel/Vauxhall Astra, Peugeot 308 i Renault Megane. Kako bi mogla da im parira, prodavaće se sa pet pogonskih opcija među kojima su tri benzinska i jedan dizel agregat, ali i agregat koji radi na metan (CNG).

Najsnažnija pogonska opcija je četvorocilindarski TSI agregat zapremine 1,5 litara koji razvija 148 konjskih snaga (110 kW). Detalji o performansama još uvek nisu objavljeni, ali verujemo da su i više nego pristojni.

Međutim, Škoda je na Sajmu automobila u Parizu premijerno predstavila plug-in hibridni koncept Vision RS, kao uvid u model Scala. Taj koncept je imao gore pomenuti TSI agregat, ali i elektromotor. Ukupna izlazna snaga ovog hibridnog pogona je 242 „konja“ (180 kW). Da li to znači da bi u skorijoj budućnosti mogli da vidimo i „hot heč“ model sa ovim pogonom?

Škoda Scala RS render

Sve je moguće, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je Škoda predstavila RS verzije skoro svih svojih modela. Takođe, potencijalna Scala RS bi mogla da bude jeftinija i nešto slabija alternativa modelu Volkswagen Golf GTI.

Dizajner AksyonovNikita je verovatno u obzir uzeo ove činjenice te je kreirao render fotografije modela Scala RS. Kao što vidimo, ona ima agresivniji spoljašnji dizajn, nove felne i crne detalje preko crvene farbe spoljašnjosti.

Škoda Scala RS render

Da li će Škoda kreirati model Scala RS? Ostaje da vidimo.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery