AktuelnoVesti

Škoda patentirala osvetljenu kopču bezbednosnog pojasa

2.3KPregleda

Kopča sija crveno kada pojas nije vezan, odnosno belo kada je na svom mestu

 

Škoda je patentirala prvu svetsku osvetljenu kopču za vezivanje bezbednosnog pojasa, što konačno rešava probleme kada noću želimo da ga „utaknemo“ na pravo mesto. Ovo je naravno deo „Simply Clever“ paketa češke kompanije.

 

 

Sistem koristi providno plastično dugme gde bi inače počivalo tradicionalno crveno rešenje, tako da LED diode u unutrašnjosti kućišta mogu da osvetle čitav taster. Kristalna tekstura plastike širi svetlost tako da se čini da čitav taster sija, a sama kopča može biti programirana na način da ima animiranu sekvencu za dobrodošlicu, koja pomaže putnicima u mraku.

 

Međutim, kada osoba sedne u sedište, senzor prepoznaje prisustvo i osvetljava kopču u crveno. Ovo naravno sugeriše da treba da se vežete, ali isto tako da podseti ukoliko to niste uradili, ili ste uradili nekorektno.

 

Onog momenta kada je sve na svom mestu, zelene LED diode signaliziraju da je „misija uspela“, pre nego što bela preuzme „dominaciju“. Ovo naravno pomaže i u momentima kada želite da otkačite pojas.

 

Pametni bezbednosni pojas je jedan od sistema koje je Škoda kreirala u okviru svog „Simply Clever“ programa, koji za cilj ima „da učini život bezbednijim i ugodnijim za vlasnike i vozače“. Tokom 2019., kompanija je podnela 94 zahteva za zaštitu patenata više od bilo koje druge kompanije u Češkoj Republici.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery