Tjuning

Škoda Kodiaq RS u izdanju kompanije ABT Sportsline!

Razvija 266 konjskih snaga i ima još dinamičniji stav

Škoda Kodiaq RS by ABT Sportsline
2.3KPregleda

Nakon što je radila na drugim verzijama modela Škoda Kodiaq u prošlosti, tjuning kuća ABT Sportsline je sada svoju „magiju“ primenila i na RS varijantu.

Škoda Kodiaq RS by ABT Sportsline

Naime, Škoda Kodiaq RS je najperformantniji SUV češkog brenda. Kakav je to automobil govori nam činjenica da on drži rekord na Nirburgringu u svom segmentu. Međutim, nakon nekoliko modifikacija, Kodiaq RS je sada još snažniji.

Zahvaljujući unapređenjima na softveru koje je primenila kompanija ABT Sportsline, četvorocilindarski twin-turbo dizel agregat zapremine dva litara sada razvija 266 KS (199 kW) i 540 Nm obrtnog momenta. TO je za 30 KS i 40 Nm obrtnog momenta više nego što razvija fabrička verzija. Zahvaljujući dodatnoj snazi, Kodiaq RS iz mesta do 100 km/h sada ubrzava za 6,6 sekundi. Maksimalna brzina je i dalje ograničena na 220 km/h.

ABT Sportsline je modifikovala i vešanje ovog modela, te je on sada postavljen bliže tlu. Tu su i nove GR felne od 20 cola kompanije ABT koje su ofarbane u mat crnu boju. Naravno, Kodiaq RS će biti dostupan i sa drugim felnama čija veličina varira od 18 do 21 cola.

Škoda Kodiaq RS by ABT Sportsline

Postoji mogućnost i da se zadrže fabričke felne i vešanje, te da se samo tjunira čip. Na taj način troškovi su manji.

Šta vi kažete? Da li vam se dopada ova tjunirana Škoda Kodiaq RS?

Škoda Kodiaq RS by ABT Sportsline

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery