Vesti

Serijski Alfa Romeo Tonale će imati jedinstveni identitet

Render fotografije

Alfa Romeo Tonale - render
2.5KPregleda

U martu ove godine, na Sajmu automobila u Ženevi, Alfa Romeo je predstavila novi kompaktni, hibridni SUV koncept nazvan Tonale. Nedavno su se na internetu pojavile i render fotografije koje nam otkrivaju kako bi taj model mogao izgledati u serijskoj verziji. Autor fotografija je dizajnerski studio INDAV Design, a rekli bismo da nisu daleko od istine.

Alfa Romeo Tonale - render

Dizajn modela Alfa Romeo Tonale koncepta je prilično odvažan i drastično drugačiji od dizajna modela Stelvio. Zapravo, Stelvio pored koncepta Tonale izgleda nekako „slabo i nemoćno“. Naravno, serijska verzija modela Tonale neće biti ista kao koncept. Ostaje da se vidi šta će to Alfa Romeo promeniti na dizajnu kako bi on bio legalan za javne puteve. Međutim, ako se ispostavi da će Tonale izgledati slično kao na ovim render forografijama, onda razlike u dizajnu u odnosu na koncept i neće biti doliko drastične.

Na prednjem delu se ističu nešto tanji farovi nego kod koncepta i ista Scudetto maska (gril). Oko maske se nalaze srebrni, hromirani detalji. Tu su i svetla za maglu (kojih na konceptu nema) i usisnici za vazduh.

Mali bočni retrovizori sa koncepta su zamenjeni novim, realnijim ogledalima. Isto se odnosi i na točkove. Tu su i naglašenije ručice za otvaranje prednjih vrata. Međutim, na zadnjim vratima nema vidljivih ručica, kao i kod koncepta. Taj trend je Alfa Romeo započela još 1997. godine sa modelom 156. I na kraju, na zadnjem delu automobila se ističu nove svetlosne jedinice.

Serijski Tonale će biti baziran na modifikovanoj verziji FWD platforme kompanije FCA. Sa druge strane, modeli Giulia i Setlvio, postavljeni su na „Giorgio“ platfromi sa pogonom na zadnjim točkovima. Tonale će biti dostupa i sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom, kojeg će najverovatnije deliti sa modelom Jeep Renegade.

Alfa Romeo Tonale - render

Da li bi vam se Tonale dopao da izgleda kao na render fotografijama?

3 Komentara

    1. Ljudi, ja bubnuo i izgleda pogodio. Na dosta mjesta čitam vijesti da će se Tipo SUV praviti u Kragujevcu. Vjerovatno i ova Alfa jer kontam da su iz istog segmenta. Još samo da to VG istraže

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery