Vesti

Porsche 718 Boxster Spyder – kabriolet modeli kompanije Porsche su opet postali poželjni!

Video

Porsche 718 Boxster Spyder
1.32KPregleda

Porsche Boxster je oduvek bio pravi mali, sportski automobil. Najčešće je izbor onima koji žele da se upoznaju sa brendom Porsche. Novi 718 Boxster Spyder je, naravno, mnogo napredniji i lepši od svojih prethodnika. Drugim rečima, ne samo da je lepši, već je i brži i bolji.

Porsche 718 Boxster Spyder

Naime, novi 718 Boxster Spyder je postavljen na istoj platformi kao i model 718 Cayman GT4. On je za 30 mm bliži tlu (manji klirens) od „normalnih“ varijanti. Opremljen je performantnim kočionim sistemom, adaptivnim vešanjem u dva nivoa i „Torque Vectoring“ sistemom.

Naravno, tu je i atmosferski bokser šestocilindraš koji potiče iz modela 911. Međutim, kod modela 911 je ovaj agreagat opremljen turbo punjačima, što kod 718 Boxster Spyder nije slučaj. Ovaj četvorolitarski agregat razvija 414 KS (309 kW) i 420 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzvava za samo 4,4 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 301 km/h. Agregat je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Za sportski automobil sa otvorenim krovom, novi 718 Boxster Spyder je, kako prenose kolege koji su imali priliku da voze ovaj model, zapravo prilično udoban i praktičan. Enterijer je izrađen u visokom kvalitetu, ekranu se lako pristupa i manipuliše, a krov koji se postavlja i spusta ručno je neverovatno jednostavan.

Ovaj model se u Britaniji prodaje po ceni od 79.594 evra, što znači da je oko 2.169 jeftiniji od modela Cayman GT4. Jeste skupo, ali za one koji toliko novca imaju, rekli bismo im da vredi svaku paru.

Izvor: AutoTrader

1 Komentar

  1. Čudi me ubrzanje od 0do 100kmh. Čini mi se da poneka SUV vozila imaju bolje ubrzanje. Ko ga kupi kupuje ime. Ne kažem da je spor,ali ipak za toliko para moglo je i bolje.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery