AktuelnoF1Vesti

Serhio Perez bi mogao Red Bullu da prenese dragocene informacije o Mercedesu

1.35KPregleda

Red Bull Racing je Aleksandera Albona zamenio Serhiom Perezom. Po Helmutu Marku, ovakav ishod je bio veoma logičan, jer austrijski tim želi da se bori za titulu u 2021.

 

Albon prepustio mesto Perezu

 

Red Bull je poslednji put osvojio titulu 2013. sa Sebastijanom Fetelom, kome je u to vreme timski kolega bio Mark Veber. Dve godine kasnije, oba vozača su napustila Red Bull, a Marko od tada ne uspeva da sastavi tandem pilota koji bi odgovarao aspiracijama tima, ali realno, do sada ekipa nije posedovala ni bolid koji bi mogao da konkuriše za naslov. S dolaskom Pereza i napretkom Red Bulla i Honde, u 2021. bi moglo da dođe do prekretnice.

 

„Naš cilj je da osvojimo titulu. Da bismo to postigli, potrebna su nam dva automobila u vrhu, a Perez je u životnoj formi. S Albonom je bilo uspona i padova, tako da smo morali da donesemo ovu odluku. Ukoliko želimo titulu u konkurenciji konstruktora, potreban nam je jak vozač u drugom bolidu“, rekao je Marko.

Perez najmanje godinu dana u Red Bullu

 

Po Marku, Meksikanac donosi još neke stvari. „On poseduje veliko znanje o Mercedesu, a s obzirom da je morao da napusti Racing Point, dosta pažnje je posvetio tome. Mi se nadamo da ćemo dobiti korisne informacije od njega. Pored toga, on je sjajan u čuvanju pnaumatika a njegovo prebogato iskustvo čini ogromnu prednost. Videli smo kako u dugim intervalima može da vozi brzo na jednoj smeši“, rekao je Marko, koji je takođe učestvovao u pregovorima oko ugovora.

 

„Pregovori su bili veoma kratki. Reč je o jednogodišnjem angažmanu. Mi uvek možemo da intervenišemo u slučaju da dobije druge ponude. Uvek smo imali drugi bolid koji ne učestvuje, još od Maksovog dolaska, sem u periodu s Danijelom Rikijardom. Ovaj ugovor je protivan našim principima, jer mi obično biramo nekoga iz našeg pogona“, zaključio je Austrijanac.

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery