AktuelnoEco GreenVesti

Šef VW grupacije ne odbacuje električnu „bubu“ ali ni električni kamionet u SAD

1.25KPregleda

Kada govorimo o Volkswagenovim ikonama, dve se svakako izdvajaju. Ljubitelji Golfa, žao nam je, ali reč je o „bubi“ i „kombiju“.

 

„Hot hečevi“ se naravno visoko kotiraju, ali klasici poput „bube“ i „kombija“ su legende s nasleđem dugim više od pola stoleća. Elektrifikovani „kombi“ smo dobili u vidu ID.Buzza, ali se nameće pitanje šta je s „bubom“?

 

Klasična Type 1 „buba“ je ostala u proizvodnji neverovatnih 65 godina, s preko 21 miliona proizvedenih primeraka. Nova verzija nije bila ni blizu tako popularna, kao ni poslednja A5 generacija, koja je okončana 2019.

 

Poslednjih godina kruže glasine o novoj električnoj „bubi“, ali nikada se nije odmaklo dalje od njih. U suštini, priča je i dalje aktuelna, s interesantnim izjavama od strane pripadnika visokog menadžmenta Volkswagena.

 

U novoj Reddit Ask Me Anything (AMA) sesiji, šef VW grupacije, Herbert Dis, odgovorio je na pitanje vezano za „bubu“ prilično optimistički.

 

„Naš najemocionalniji automobil u istoriji je definitivno „kombi“. To je bio moj prvi prioritet kada je reč o povratku ikone. Međutim, da, naravno, mnogi drugi emocionalni automobili su mogući kada je reč o našoj MEB platformi.“ Pa, samo da eventualna „buba“ ne bude u dizajnerskom smislu u paraleli s novim električnim Microbusom, koji sve, samo ne podseća na nekadašnju ikonu.

 

Naravno, ovde se ne radi o potvrdi, ali svakako ostavlja otvorena vrata za oživljavanje „bube“. Ton izjave uz bitno spominjanje MEB platforme, sugeriše da Volkswagenovi rukovodioci nešto imaju u vidu, niti je prvi put da Dis govori o mogućoj električnoj „bubi“. Sličnih izjava je bilo i 2018., što dodatno podržava glasine koje ne posustaju.

 

Dis je takođe spomenuo da je eventualno lansiranje električnog kamioneta u SAD dobra ideja. Očigledno, šef VW-a nije spreman da odaje tajne, ali je vredno pomena da jeste ponudio neke definitivne „da“ i „ne“ odgovore na druga pitanja, poput eventualnog dolaska Škode u Ameriku. Jednostavan odgovor poput „dobra ideja“, svakako znači da je plasiranje električnog kamioneta realna mogućnost, baš kao i električna „buba“.

 

Kao i u slučaju svakog drugog velikog proizvođača automobila, Volkswagen ima jasne električne ambicije. Da li one uključuju „bubu“ ili novi kamionet, ostaje nam da vidimo, ali narednih nekoliko godina će sigurno biti interesantnih dešavanja.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery