AktuelnoF1Vesti

Sebastijan Fetel stigao u Aston Martin Formula 1 tim (VIDEO)

1.67KPregleda

Sebastijan Fetel je i zvanično počeo da „radi“ za Aston Martin Formula 1 tim

 

Aston Martin, sada već bivši Racing Point, „izludeo“ je fanove poslednjih dana „tizerima“ vezanim za Sebastijana Fetela, koji se pridružio ekipi na početku jedne nove ere.

 

Najpre, Aston Martin je postavio kratak video klip na društvenim mrežama, gde se vidi kako Nemac pristiže u fabriku tima u Silverstonu u DBX-u, pre nego što su ga pozdravili na ulazu i uveli u prostorije. U narednom videu objavljenom dva dana kasnije, četvorostruki svetski šampion je kompletirao podešavanje sedišta u bolidu, koji će biti predstavljen na događaju u martu.

 

 

Fetelov timski kolega će biti Lens Strol, koji će takođe imati tu čast da vozi za tim koji se nakon 60 godina vraća u Formulu 1.

 

 

Šef ekipe, Otmar Šafnauer, smatra da će Fetel i Strol motivisati jedan drugog i pomoći da tim napreduje.

 

„Ovo je zaista izuzetno uzbudljivo za sve u ekipi“, rekao je Šafnauer. „U Sebastijanu imamo dokazanog četvorostrukog šampiona s bogatim iskustvom. Iz tog razloga je potpisivanje ugovora s njim tako važno za nas. On donosi pobednički mentalitet a mi ćemo bez dileme naučiti mnogo od njega.

 

Lens, s druge strane, mlad je, talentovan i vredan vozač, koji je prošle godine imao najbolju sezonu u karijeri, ostvarivši napredak u svim oblastima trkanja. Znamo da ako mu pružimo odgovarajući alat, on će biti više nego sposoban da pomogne timu da ostvari svoje ciljeve.

 

Takođe smatramo da će Sebastijan izvući ono najbolje iz Lensa, dok će Lens zauzvrat gurati Sebastijana. Veoma nam je drago što imamo ovakvu vozačku postavu za 2021. Radi se o idealnoj mešavini iskustva, pobedničkog mentaliteta i sirovog talenta.“

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery