Vesti

Seat Leon ST Cupra u izdanju kompanije ABT!

Tjuning

Seat Leon ST Cupra
1.88KPregleda

Tjuning kompanija ABT Sportsline nam je predstavila još jedan svoj projekat. Ovoga puta je reč o modelu Seat Leon ST Cupra, koji je jednako agresivan koliko i izgleda.

Seat Leon ST Cupra

Naime, četvorocilindarski agregat radne zapremine 2 litara modela Seat Leon ST Cupra je tjuniran tako da sada razvija 365 konjskih snaga (272 kW) i 460 Nm obrtnog momenta. Dodatnih 69 konjskih snaga (51 kW) i 80 Nm obrtnog momenta su dobijeni zahvaljujući remapiranju ECU-a. Takođe je ugrađen i novi izduvni sitsem.

Čisto poređenja radi, podsetićemo vas da je Lamborghini Countach LP400 razvijao 370 “konja” iz V12 agregata. Znači malo više od ovog Seat Leon ST Cupra modela. Takođe, iako bi ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,4 sekudne bilo nešto što je danas normalno kod karavan automobila sa pogonom na svim točkovima, njegova maksimalna brzina je 309 km/h! To svakako nije standard, bar ne još uvek.

Seat Leon ST Cupra

Osim činjenice da ima novi set točkova, Seat Leon ST Cupra u izdanju kompanije ABT izgleda isto kao standardni model. Međutim, s obziorm da je ova kompanija i ranije radila na istom modelu, to može biti promenjeno po dogovoru.

Seat Leon ST Cupra

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery