Vesti

Sajam automobila u Frankfurtu će morati da se menja kako bi opstao!?

Veliki sajmovi automobila se suočavaju sa brojnim problemima

Sajam automobila u Frankfurtu
1.52KPregleda

Prema najnovijim informacijama, Sajam automobila u Frankfurtu očekuju brojne promene, Naime, nije tajna da su veliki sajmovi automobila u sve većim problemima. Iz godine u godinu, sve veći broj velikih proizvođača automobila preskače ove manifestacije…

Sajam automobila u Frankfurtu

Nemački list Handelsblatt prenosi da će konačni dogovor o budućnosti Sajma automobila biti donet na sastanku koji će održati predstavnici velikih proizvođača automobila i organizatori sajma.

Tokom proteklih nekoliko godina, sve veći broj proiuzvođača odustaje od pojavljivanja na Sajmu koji se smatra drugim najvećim u Evropi, nakon Ženeve. Ove godine Frankfurt su preskočili Toyota, Nissan, Peugeot, FCA i Volvo. Takođe, mnogi nemački proizvođači su odlučili da za Sajam u Frankfurtu smanje ulaganja.

Na primer, BMW je smanjio budžet predviđen za sajam u Frankfurtu, ali i svoj izlagački prostor. Deo ušteđenog novca, bavarski proizvođač je uložio u manifestaciju NextGen koju je u julu održao u svom sedištu u Minhenu. Slično je postupio i Daimler, koji je budžet za nastup na sajmu smanjio za 30%.

Kada se sve sabere i oduzme, broj izlagača na ovogodišnjem sajmu smanjen za 20%. Takođe, izlagački prostor je smanjen za 16%.

Jedan od predloga je da se Sajam automobila u Frankfurtu ubuduće transformiše tako da bude jeftiniji za izlagače. Takođe se spominje mogućnost promene lokacije sa frankfurtskog sajmišta (Messe Frankfurt), gde se trenutno održava, na neku drugu lokaciju.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery