Vesti

Sajam automobila u Frankfurtu će morati da se menja kako bi opstao!?

Veliki sajmovi automobila se suočavaju sa brojnim problemima

Sajam automobila u Frankfurtu
294Pregleda

Prema najnovijim informacijama, Sajam automobila u Frankfurtu očekuju brojne promene, Naime, nije tajna da su veliki sajmovi automobila u sve većim problemima. Iz godine u godinu, sve veći broj velikih proizvođača automobila preskače ove manifestacije…

Sajam automobila u Frankfurtu

Nemački list Handelsblatt prenosi da će konačni dogovor o budućnosti Sajma automobila biti donet na sastanku koji će održati predstavnici velikih proizvođača automobila i organizatori sajma.

Tokom proteklih nekoliko godina, sve veći broj proiuzvođača odustaje od pojavljivanja na Sajmu koji se smatra drugim najvećim u Evropi, nakon Ženeve. Ove godine Frankfurt su preskočili Toyota, Nissan, Peugeot, FCA i Volvo. Takođe, mnogi nemački proizvođači su odlučili da za Sajam u Frankfurtu smanje ulaganja.

Na primer, BMW je smanjio budžet predviđen za sajam u Frankfurtu, ali i svoj izlagački prostor. Deo ušteđenog novca, bavarski proizvođač je uložio u manifestaciju NextGen koju je u julu održao u svom sedištu u Minhenu. Slično je postupio i Daimler, koji je budžet za nastup na sajmu smanjio za 30%.

Kada se sve sabere i oduzme, broj izlagača na ovogodišnjem sajmu smanjen za 20%. Takođe, izlagački prostor je smanjen za 16%.

Jedan od predloga je da se Sajam automobila u Frankfurtu ubuduće transformiše tako da bude jeftiniji za izlagače. Takođe se spominje mogućnost promene lokacije sa frankfurtskog sajmišta (Messe Frankfurt), gde se trenutno održava, na neku drugu lokaciju.

Ostavite komentar