AktuelnoVesti

Rimac preuzima Bugatti?

2.27KPregleda

Odluka će biti doneta do sredine ove godine.

 

Glasine u vezi s tim da VW grupa želi da „udomi“ prestižni Bugatti, inicijalno su se pojavile u septembru 2020. U to vreme, u nekoliko izveštaja se tvrdilo da šefovi VAG-a planiraju da prodaju kompaniju iz Molshajma Rimcu, kao deo projekta u koji bi bilo uključeno povećanje udela Porschea u hrvatskoj firmi.

 

Ukoliko premotamo dešavanja do februara 2021., čelnik marke iz Cufenhauzena i član upravnog odbora matične VW grupe, Oliver Blume, izjavio je da će odluka oko Bugattijeve sudbine biti donesena uskoro. Koliko je to „uskoro“? „Mislim da će grupa doneti odluku u prvoj polovini godine“, rekao je on.

 

Takođe, on je priznao da bi Rimac „mogao da odigra ulogu u svemu, jer se brendovi dobro tehnološki podudaraju. Međutim, Blume je istakao da VAG trenutno analizira „različite scenarije s različitim strukturama“, što znači da odluka u kom smeru će ići Bugatti još uvek nije donesena, kao i da je prerano govoriti o rokadi. „Trenutno, postoje različita razmatranja u vezi s tim kako dalje razvijati Bugatti na najbolji mogući način“, elaborirao je Porscheov šef.

 

Udruživanje snaga Rimca i Bugattija bi zaista bilo fenomenalno, jer bi se na taj način pokrila dva ultimativna univerzuma hiperautomobila – električni i onaj s unutrašnjim sagorevanjem. C_Two treba da stupi na scenu ove godine kao perjanica u svetu EV performansi, dok Chiron već sada ispod poklopca motora poseduje masivni W16, epitom SUS filozofije.

 

Ako Bugatti i Chiron treba na neki način da evoluiraju, pravi put je u svakom slučaju usvajanje elektrifikacije i tehnologije koja je u posedu Rimca, i koju on razvija od 2009. Neki kažu da Porsche namerava da poveća udeo u Rimcu s trenutnih 15,5 odsto na do 49 odsto, što bi kompaniji iz Cufenhauzena obezbedilo mnogo snažniji uticaj.

 

Treba takođe spomenuti da Hyundai Motor grupa, koja uključuje i luksuznu marku Genesis i kontroliše Kiju, ulaže 80 miliona evra u ubrzavanje razvoja performantnih elektromobila. Biće interesantno videti na koji način će partnerstvo evoluirati ukoliko se veze između Porschea i Rimca promene nakon finalne odluke o Bugattijevoj budućnosti.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery