Vesti

Renault sprema novu verziju modela City K-ZE za evropsko tržište!

Biće bolji od modela za kinesko tržište

Renault City K-ZE
2.6KPregleda

Renault je najavio da planira da kreira jedinstvenu verziju potpuno električnog City K-ZE modela, koja će biti namenjena evropskom tržištu.  

Renault City K-ZE

Naime, na Sajmu automobila u Šangaju, Renault je predstavio model City K-ZE. Reč je o malom, poptuno električnom krosoveru koji se prodaje samo u Kini. Međutim, predstavnici francuskog proizvođača automobila su danas otkrili da će taj model biti adaptiran za tržište Starog kontinenta. Naravno, još uvek nema detalja o promenama kroz koje će taj model proći.

“Specijalna varijanta modela K-ZE stiže u Evropu”; rekao je šef odeljenja koje se bavi proizvodnjom električnih automobila francuske kompanije, Žil Normand.

Spekuliše se da će varijanta za evropsko tržište imati dosta novih sistema bezbednosti. Takođe, postoje šanse da će taj model imati i veću autonomiju od onog koji se prodaje u Kini. Podsećamo, Renault City K-ZE za kinesko tržište, sa jednim punjenjem može da pređe do 250 kilometara. I to po NEDC ciklusu testiranja, a ne po novijem, rigoroznijem WLTP ciklusu.

Potpredsednik prodaje kompanije Renault, Oliver Murget veruje da će K-ZE biti popularan u Evropi. Razlog za to, po njegovom mišljenju, jeste taj što je K-ZE “idealno vozilo za deljenje vožnje”.

“Mladi će iznajmljivati i kupovati ovo vozilo. Upravo zbog toga mislim da će ova vrsta automobila ostvariti veliki uspeh na evropskom tržištu. Savršen je za deljenje vožnje”, rekao je on.

Da se podsetimo specifikacija kineskog modela. Naime, Renault City K-ZE poseduje jedan elektromotor koji razvija svega 44 KS i 119 Nm obrtnog momenta. Za ubrzavnje od 0 do 60 km/h mu treba čak sedam sekundi, a maksimalna brzina je 104 km/h. On se u Kini prodaje po ceni koja prevedeno u evropsku valutu iznosi 7.978 evra. Očekuje se da će cena evropskog modela biti bliža cifri od 11.000 evra.  

Renault City K-ZE

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery